Last news in Fakti

28 Септември, 2022 13:40 1 242 3

Наточена версия на Nissan Z е готова за пистата

  • nissan-
  • z-
  • z gt4-
  • nismo-
  • gt-r-
  • gt4

Състезателната GT4 кола ще бъде на трасето през 2023 година

Наточена версия на Nissan Z е готова за пистата  - 1

По-рано днес Nissan представи най-наточената версия на своето спортно купе с индекс Z, което ще участва в GT4 сериите по света. Японската машина е доработена от Nismo подразделението на марката и се отличава с множество аеродинамични елементи от стандартния модел. От компанията обещават да разкрият повече подробности за колата по време на изложението SEMA, което започва на 1 ноември тази година. Доставките ще започнат през втората половина на 2023 година.

„Моторспортът за Nissan е израз на нашата страст и ненадмината експертност. Nissan Z продължава да поддържа позицията си на вълнуващ спортен автомобил, който очарова шофьорите със своята динамика на шофиране и гъвкав задвижващ механизъм. Уверени сме, че този готов за GT4 сериите Nissan Z ще напише още една глава в над 50-годишната история за скорост на Nissan Z."

Както става ясно, колата е базирана на стандартен Nissan Z, но с добавени аеродинамични елементи по броните, голям спойлер в задната част, активен дифузьор, както и по-голям отвор в предната част. Двигателят също е доработен от Nismo, но към момента не се знае каква е неговата мощност. В стандартната версия, 3.0-литровият бензинов шестак генерира 400 конски сили и 475 нютон метра.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    8 0 Отговор
    Готина е колата, изглежда добре и радва окото!
  • 2 шофер

    0 10 Отговор
    Копиран изцяло от германските Мпакети, АМГта, ГеТета и ЕрЕси. Главен инженер на ГеТеЕр отдела - немец. Копи-пейст от оригинала не може никога да стане БМВ, Порше, Мерцедес или Ауди. Каляска сделана от пластмаса, кенчета Кока-кола и стъкло. За парите на едно Нисмо се взима което и да е АМГ, М пакет, ГеТе или Куаттро и ти остават за няколко тона бензини няколко години сервизно обслужване. С една дума описание на лагерницата: СMEX.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.