Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 15:48 1 465 50

Tesla отново се похвали с рекордно производство

  • tesla-
  • model s-
  • model y-
  • производство

Компанията сподели резултатите си за изминалото тримесечие

Tesla отново се похвали с рекордно производство - 1

Tesla публикува поредния си финансов отчет, който засяга предпоследното тримесечие на тази година. През изминалия период, компанията отново може да се похвали с рекорден брой произведени коли, а също така и с голям брой продажби. През месеците юли, август и септември, американската компания е произвела точно 365 923 автомобила.

Разбивката по модели показва, че от Model X и Model S са произведени 18 672 пъти, докато по-малките, но и по-популярни Model 3 и Model Y са получили 365 923 копия. От Tesla се хвалят и с продажбите на колите, като от всички произведени бройки са останали само около 20 хиляди, които все още не са при новите си собственици.

Компанията пояснява, че тези автомобили всъщност са предварително поръчани и продадени, но все още изчакват да бъдат доставени. Не е тайна, че през последните месеци хората на Мъск изпитват проблеми с логистиката и доставките на някои коли се забавя повече от обикновено.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прекрасни са!

    12 4 Отговор
    Който не е карал не знае!
  • 2 Ти да видиш!

    12 5 Отговор
    Абе тези не ги ли чаках да фалират?

    Нали търсенето им било спряло и продажбите намалявали?

    Нали било невъзможно да поддържат 50% годишен ръст в дългосрочен план, а било възможно само до 300 и няколко хиляди на година, а те вече произвеждат по толкова на тримесечие?

    Нали модата на електромобилите трябваше да свърши тези години и да се върнем към доброто старо ДВГ?

    Коментиран от #4, #7

  • 3 гост

    9 5 Отговор
    Само да напомним за някои , 360 000 за тримесечие е близо 1,5 МИЛИОНА годишно !! Тоест Тесла тази година ще изравни производството на Мерцедес и БМВ , а поне десетина други от "известните" производители е надминала и то с много !! Такива като Порше и Ауди примерно и даже такива като Сеат ! Освен това на Тесла и отне по-малко от десет години да стигне до 1,5 милиона броя , докато на Тойота примерно са и трябвали на 30 години за същото при огромна разлика в цените и класа произвеждани автомобили ! За Фолксваген нещата са още по-зле !

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Как е времето в Норвегия?Зареди ли Теслата пред замъка или сте на режим на тока.Поздрави на Грета.

    Коментиран от #16

  • 6 Дфен

    4 3 Отговор
    Колкото и да ги плюят Дачия и тесла са номер 1и 2
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хайл

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "За мен е нормално":

    Никой не мрази колите тесла,а наглостта с която се опитваш да си наложиш мнението,никой не е длъжен да харесва това което ти харесваш...между другото тесла е НЕОПРАВДАНО СКЪПА И Е БОКЛУК КАТО КАЧЕСТВО И ИЗРАБОТКА...А ТИЯ ДАННИ КОЛКО МИНАВА ЩЕ ПИТАШ КОЙТО ИМА ТАКАВА

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хайл

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Нали трябва да я купи за да я зареди 🤣🤣🤣
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Турбо

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хайл":

    Ха дано тоя път разбере.

    Коментиран от #29

  • 19 Турбо

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "За мен е нормално":

    Харесвай си Тесла,кой ти пречи.Ама не можеш да я имаш,фантазирай си щом така ти харесва.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 И обратното е вярно

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Турбо":

    Нито ти ще си купиш самолет, нито хайл ще си купи ледоразбивач, въпреки че ги харесвате.

    Аз обаче ще си купя електромобил, защото ги харесвам. Но знаеш ли какво е по забавното в случая? Вие двамата също ще си купите електромобили, въпреки че ги мразите. И даже няма да си признавате какви глупости сте говорили срещу електромобилите, а ще ги хвалите повече от мен СЛЕД КАТО СИ ГИ КУПИТЕ!

    Коментиран от #24, #28

  • 24 Турбо

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "И обратното е вярно":

    Тук си прав.Ще си купя електрически автомобил някога,когато спрат производството на ДВГ след 2035 г.Ако доживея до тогава.

    Коментиран от #25

  • 25 Прогноза

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Турбо":

    Дори когато говориш за себе си, пак грешиш.

    Ще си го купиш в първия момент в който цените на електрическите и дизеловите баничарки се изравнят и има бързи зарядни по маршрутите ти, независимо на каква цена е тока на тях, защото рядко ще дозареждаш.

    Мога да се обзаложа за това. В повечето случаи разумът надделява над емоциите и ще минеш на ток в момента в който ти е по-изгодно, колкото и да харесваш дизелите.

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Прогноза":

    Знаеш ли кога ще изчезнат колите с двг???? НИКОГА.и знаеш ли защо-защото НЯМА АЛТЕРНАТИВА ЗА НЕГО,така че не очаквай в близките 2 века да изчезне

    Коментиран от #31

  • 28 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "И обратното е вярно":

    Не говори от мое име какво ще си купя и какво не.ако утре спрат субсидиите и започнат да изчезват електричките каква песен ще пееш???

    Коментиран от #30

  • 29 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Турбо":

    Едва ли ще разбере...

    Коментиран от #32, #33

  • 30 Утре беше преди три години

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хайл":

    Не ми обяснявай какво щяло да стане утре, като спрат субсидиите, защото спряха субсидиите на тесла в сащ още преди три години и оттогава насам изгуби само осем процента пазарен дял и сега държи "само" 80% от пазарния дял на електромобили в САЩ, като вече продава пет пъти повече електромобили отколкото продаваше преди три години, когато взимаше по 7500 долара субсидии.

    Всички останали които ЗАЕДНО продават останалите 20% от електромобилите в САЩ, продължават да получават по 7500 долара субсидии, но въпреки това ЗАЕДНО продават четири пъти по-малко от Тесла.

    Факти които си остават факти колкото и да мразиш тесла и колкото и да не ти харесват.

    И за да не си мислиш, че е само при Тесла, миналата година в Китай, където електромобилите и пълен хибридите имаха 12% пазарен дял ограничиха субсидиите почти до нула, като запазиха само дребни привилегии. Въпреки това тази година вместо да намалеят продажбите или направо да спрат както ти се иска, електричките в Китай вече удвоиха продажбите си и заемат 25% пазарен дял.

    Технологията вече е напълно зряла за да се справи и без субсидии. За субсидии реват стогодишните производители на ДВГ, ЗАЩОТО ТАКА СА СВИКНАЛИ!

    Коментиран от #34

  • 31 Не си само ти!

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Хайл":

    Вчера шефа на стелантис имаше наглостта да поиска още по-големи субсидии, защото електромобилите били скъпи и средната класа не можела да си ги позволи и да иска отсрочка, защото 15 години нямало да им стигнат и нямало да могат да произвеждат достатъчно електромобили през 2035 година.

    Обаче тези субсидии им трябвали, защото китайците вече доставяли в Европа много голямо разнообразие на електромобили на много по-ниски цени.

    Та хем сърби, хем боли. И той като тебе обяснява, че двг няма да има алтернатива през следващите два века, ама в същото време ги е страх че още след няколко години няма да има на кой да продават това ДВГ, ЗАЩОТО КЛИЕНТИТЕ ИМ ЩЕ СА СИ КУПИЛИ ЕВТИНИ КИТАЙСКИ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ.
  • 32 Какво да разбера

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Хайл":

    Това което съм ви повторил 100 пъти и вие все още не сте го разбрали?

    Никога никъде и по никакъв повод не съм казвал че тесла произвежда качествени автомобили а поне 100 пъти съм повторил, че произвежда едни от най-некачествените автомобили и искрено се надявам това да се промени в Германия, където немците знаят как да направят еднакви фуги и не забравят да сложат накладки на всеки автомобил.

    Никога никъде не съм смятал нито разходът на енергия нито пробегът по каталожни данни. Колко пъти съм ви пускал клипа за ходене от софия до слънчев бряг в който батерията на тесла за 550 км пробег изминава само 420 км с едно зареждане при движение със 130 км в час в не чак толкова студено време?

    За разлика от вас аз съм реалист и мога да видя както доброто така и лошото и светът не е черно-бял.

    Ти някога някъде да си казал добра дума за Тесла? Дори не можеш да си го помислиш или да си го представиш.

    Както виждаш напоследък давам за пример китайския автомобил който се зарежда напълно за 15 минути на зарядна станция 480 kw, а не давам тесла за този пример. До скоро този пример го давах с porsche taycan.

    Давам за пример китайския пазар, защото там се продават най-много електромобили, защото китайците произвеждат най-много електромобили в света.

    За достъпен електромобил давам за пример китайския електромобил за 4 500 долара, който е два три пъти по-евтин от lada и има повече екстри и повече системи за сигурност от нея.

    За всяка ситуация давам
  • 33 Какво да разбера

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Хайл":

    За всяка ситуация давам различен и конкретен пример, който не винаги е Тесла. Обаче за вас всеки път когато се спомене думата електромобил я асоциирате с Тесла, независимо за какво ви говоря.


    А дано вие ме разберете този път. А дано, ама надали.

    Толкова мразите Тесла.

    Коментиран от #35

  • 34 Хайл

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Утре беше преди три години":

    То за това идола ти мъск за няколко дена загуби мисля че бяха към 20 милиарда и каза че приоритет ще му е космическата програма хахахаха или не го е казал а? Самия той не вярва на електричките но докато има будали ще има и тарикати Ганев...защо правят китайците електрички-ДА ГИ ПРОДАВАТ НА БУДАЛИТЕ,А ТЕ СИ КАРАТ МЕРЦЕДЕСИ,БМВ И ВАГ ГРУП С ДВГ...ИДИ В КИТАЙ И ВИЖ С ОЧИТЕ СИ,А НЕ КОЙ КАКВО ПИСАЛ И КАЗАЛ...КОГАТО ВИДИШ ТОВА КОЕТО АЗ СЪМ ВИДЯЛ С МОИТЕ ОЧИ ЩЕ СПОРИШ С МЕН

    Коментиран от #36

  • 35 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Какво да разбера":

    Казах ти-никой не мрази тесла,но наглостта ти прекрачва всякакви граници-НЕ МОЖЕШ ДА НАКАРАШ НЯКОЙ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА ТИ КАКВО ХАРЕСВАШ И ОПИТВАШ ДА НАТРАПВАШ НА ВСИЧКИ...ЩО НЕ ХВАЛИШ МЕРЦЕДЕС,АУДИ ИЛИ БМВ??? ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ПО ПЪТИЩАТА Е ПЪЛНО СЪС ЗАКЪСАЛИ КОЛИ ОТ ТЕЗИ МАРКИ,И ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО-ЗАЩОТО И ТЕ ВЕЧЕ СА ШИРПОТРЕБА,С КИТАЙСКИ ЧАСТИ В ТЯХ ...ИЛИ НЕ ЗНАЕШ?

    Коментиран от #37

  • 36 Ти гледаш ама не виждаш

    2 3 Отговор

    До коментар #34 от "Хайл":

    Какво значение има в такъв случай какво си гледал след като не си го видял?

    Аз ти обяснявам че само тази година в китай ще са продадени над 6 милиона електромобила, а ти ми обясняваш че китайците карали само mercedes, защото си го гледал, при положение, че mercedes произвежда по два милиона годишно за цял свят?

    Вярвай си в паралелната реалност, която сам си създаваш. До две години днешните 25% пазарен дял на електрическите превозни средства в Китай ще стане 50%, а ти ще продължаваш да ни убеждаваш, че никой в Китай не иска да си купува електромобили, защото си гледал нещо, но не си видял.

    Другия път преди да идеш в Китай, мини през очния лекар, за да не ти се привижда, че всички автомобили в китай са mercedes..
  • 37 Бъркаш понятията

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "Хайл":

    Не хваля тесла, а обикновено с аргументи и факти я ЗАЩИТАВАМ от безпочвената ви омраза. Някога някъде и по какъвто и да е повод да не съм се съгласил с мнението ви че тесла произвежда некачествени автомобили и да съм я защитил?

    Посочи ми?

    Обикновено се включвам когато ми обясните нещо от рода как се ходи с приспиване до морето с електромобил защото няма къде да заредиш въпреки че 100 пъти ви обяснявам че вече има над 10 бързи зарядни станции и продължават да се изграждат нови.

    Все неща които твърдите и защитавате, които нямат нищо общо с реалността или пък че отричате всеизвестни факти и физични закони и се опитвате да ме убедите че съществува перпето мобиле, само за да докажете че двг бил по-ефективен от електромобил.

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Дрън-дрън":

    ТИ ЯВНО УСЛОЖЛИВО ЗАБРАВИ КАК ОБИЖДАШЕ ХОРАТА КОИТО КАРАТ С ДВГ,ТО НЕ БЯХА ПУШИЛНИЦИ,ТО НЕ БЯХА БОКЛУЦИ,ТО ХОРАТА НИЩО НЕ РАЗБИРАХА...СЕГА МИ ХЛЕНЧИШ...ИСТИНАТА БОЛИ,ТЕСЛА Е ПРОДУКТ НА ЕДИН ИЗМАМНИК,АКО ИСКАШ СИ КУПИ ВСЕКИ МОДЕЛ 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #46

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Поправка

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "Игнор на трола":

    Повече не мисля да ти чета мненията така може да ти отговорям.

    Да се чете

    Повече не мисля да ти чета мненията, та камо ли да ти отговорям.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.