Last news in Fakti

15 Октомври, 2022 13:00 2 770 7

Продават Rolls-Royce-а на Фреди Меркюри

  • rolls-royce-
  • silver shadow-
  • queen-
  • фреди меркюри

Фронтменът на Queen притежава колата от края на 70-те години на миналия век

Класически Rolls-Royce Silver Shadow ще бъде предложен на аукцион през следващия месец от duPont Registry, а средствата от него ще бъдат дарени на благотворителна организация свързана с войната в Украйна. Освен, че колата е класически Rolls-Royce, тя е принадлежала и на един от най-популярните британци – Фреди Меркюри. Фронтменът на Queen, купува колата през 1979 година и я използва през следващото десетилетие като личен автомобил.

Ако искате да се почувствате точно като Меркюри, то мястото ви не трябва да е зад волана, а на задните седалки, където певецът се е возел. Смята се, че той никога не е изкарал шофьорска книжка и когато е трябвало да отиде някъде го е правил с личния си шофьор. Така или иначе, именно това е начинът за придвижване, ако си собственик на Rolls-Royce в повечето случаи.

Колата е регистрирана през месец юни 1974 година, а под капака ѝ работи оригинален 6.75-литров бензинов V8 с около 220 конски сили, който задвижва задните колела чрез автоматична трансмисия. Дължината на колата е почти 5.2 метра, а междуосието е 3.03 метра.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тахумба

    17 4 Отговор
    Някога британците произвеждаха автомобили, а сега се возят на японски коли.
  • 2 Гого

    16 2 Отговор
    И някой майстор бояджия я е направил 50 нюанса сиво
  • 3 Факт

    13 3 Отговор
    Нацияотпедали какъв автомобил да направят блатни островни пияници
  • 4 Гечо

    4 7 Отговор
    Дарак отвсякъде.

    Коментиран от #5

  • 5 Куку

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гечо":

    Кога си се возил,че даваш мнение? Даже не си виждал на живо...

    Коментиран от #6

  • 6 Гечо

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "Куку":

    Нали го виждам, от времето на баба ми. Каквото било-било, На фона на хубавите съвременни автомобили направо изглежда жалък. Няма смисъл да скимтим по разни катафалки. Ама Фреди, Мреди, Меркюри, ала-бала...... много В. Само напред!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.