Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 14:42 4 011 4

Официален сервиз поправя фарове с тиксо

  • фарове-
  • официален сервиз-
  • gmc-
  • сервизна акция

Сервизна акция на GMC разочарова клиенти

Наскоро GMC обяви сервизна акция за всички автомобили от модела Terrarins произведени между 2010 и 2017 година. Проблемът, който е установен от американските власти се състои в това, че фаровете на споменатите автомобили светят твърде силно и могат да заслепят насрещно движещи се автомобили и по този начин да предизвикат опасна ситуация на пътя.

В отговор на това, GMC обяви сервизна акция, която се състои в поставянето на „апликация за фарове, която ще гарантира, че фаровете не надвишават ограничението от 125 cd.” Според Tire Meets Road, процедурата отнема 12 минути и включва още почистване на фаровете и използване на шаблон, който да гарантира точното поставяне на апликацията.

На теория това би трябвало да разреши проблема, но първите собственици преминали през сервизната акция веднага използваха интернет пространството, за да се оплачат от нея. Така наречената „апликация“ всъщност е парче матирано тиксо, което се поставя върху фаровете, за да „омекоти“ заслепяващия лъч. Някои собственици се запитаха какво ще се случи с това парче тиксо след няколко години, а други го сравниха с поставянето на лепенка върху рана.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горубляне

    19 1 Отговор
    Тези са аматьори.Ние пък закрепяме детайли като лайсни,халогени емблеми и д.р с дъвка.
  • 2 Нищо ново

    8 1 Отговор
    Повечето домашни ремонти тук се правят с тиксо, тел и шкурка.
  • 3 СЗО

    1 0 Отговор
    Няма какво да се ппритесняват- след няколко години самия фар ще се матира от слънцето.

    Коментиран от #4

  • 4 ЛЕД крушчици от Китай

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "СЗО":

    Точно матираното стъкло заслепява, защото разсейва повече от колкото трябва светлина нагоре. (Която трябва да си я има по закон в някакво опр. количество, за да се виждат пътните знаци) Иначе нека дойдат у нас и да видят какво значи заслепяване, а държавата нищо да не прави по въпроса. Единствените ЛЕД крушки, които трябва да са позволени са тези на Philips и Osram!