Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 11:34 4 249 4

Казваме сбогом на Renault Zoe

  • renault-
  • zoe

За момента датата на края на производството все още не е потвърдена

Казваме сбогом на Renault Zoe - 1

Фабрис Камболив , ръководител в Renault, потвърди, че Renault Zoe няма да бъде заменен от ново поколение. Това означава, че успешното електромобилче ще приключи живота си като един от най-продаваните електрически автомобили във Франция и Европа като цяло.

В същото време Clio и Captur ще продължат да се продават и ще бъдат част от новата гама компактни автомобили с нулеви емисии на френския автомобилен производител. Ще има и електрически Renault 4 и 5, които ще се появят при дилърите до 2025 година.

Решението да се елиминира Zoe слага край на един голям успех, продължил повече от десетилетие. За две последователни години (2015 и 2016) това беше най-продаваният електрически автомобил в Европа.

Достатъчно е да се каже, че само във Франция моделът има над 100 000 продажби. Френската марка обаче все още не е разкрила датата на края на производството. "Зависи от пазара. Ако пазарът е изцяло електрически, това ще е добре, но повечето пазари ще имат чисто електричество за компактния сегмент чак през 2035 г.

До тогава ще произвеждаме и стандартните Clio и Captur, ако е необходимо. Те ще имат хибридна технология, защото това е нашето решение, технологичният избор, който сме направили, за да заменим нормалния двигател с вътрешно горене ”, казва Камболив.

В допълнение, изпълнителният директор заяви, че идеалната гама за европейския пазар ще се състои от четири електрически и четири хибридни превозни средства. Всяко превозно средство трябва да предлага само един тип двигател и две или три версии.

И накрая, шефът в Renault заяви, че компанията се фокусира повече върху оборота и печалбата и поради тази причина французите са решили първо да се съсредоточат върху сегмента C. Сега ще наблегнат на новото поколение Megane и Scenic и чак след това ще преминат към субкомпактния сегмент.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма да ми

    8 8 Отговор
    липсва
  • 2 Истината-винаги

    7 11 Отговор
    Честно казано много грозна кола
  • 3 Тахумба

    5 14 Отговор
    Най-добре би било да кажем изобщо сбогом на Реното.
  • 4 Циник

    0 0 Отговор
    Рено (рядко, ама все пак понякога) правят страхотни кили ама това електрифицирана кошче за боклук не беше между тях.