Last news in Fakti

1 Декември, 2022 10:34 1 732 3

Ford достигна нов връх с електрическия Mustang

  • ford-
  • mustang-
  • mustang mach-e-
  • производство

Кросоувърът ще се продава в 37 държави по целия свят

Ford достигна нов връх с електрическия Mustang - 1

Ford се похвали с поредното постижение за електрическия Mustang Mach-E, а именно производството на 150 хиляди екземпляра от модела на ток. Това бе постигнато точно две години след началото на производството, което стартира през 2020 година. Електрическият Mustang се радва и на голям интерес в целия свят, въпреки, че първоначално не беше приеман много добре от класическите фенове на наименованието.

През 2023 година електрическият Mustang ще се продава в общо 37 държави от целия свят, вместо първоначално обявените 22 страни през 2020 година. Някои от новите попълнения в предлагането са Нова Зеландия, Бразилия и Аржентина. По този начин от Ford искате да подпомогнат плана си за годишно производство от 600 хиляди бройки годишно през 2023 година и 2 милиона електрически превозни средства през 2026 година.

“Когато сложихме „понито“ на този Mustang, знаехме, че ще има скептици. Това, което не знаехме тогава, беше колко популярна ще стане тази кола. Обичам да виждам автомобили Mustang Mach-E на пътя и да говоря с клиенти и виждам все повече и повече от тях.”, zaqwi Дарън Палмър, вицепрезидент в отдел Ford Model E.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 електрически Москвич

    4 8 Отговор
    Никакъв Мустанг не е това кросоувърче. Мустанг е мъсъл кар, това не е нито мъсъл, нито спортен автомобил. Мениджърите във Форд си остават същите мръсници като от 70-те. Гледайте филма "Форд вс Ферари".

    Коментиран от #2

  • 2 А защо реши

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "електрически Москвич":

    Че не е масъл кар? Той е единствена и само това - има едно ускорение и толкова.
  • 3 СТМВ

    3 4 Отговор
    Уау, 150 хил. бройки за 2 години?! Мале, леле, какво постижение. Собственият им пикап Ф150 върви по 700-800 хил. бройки само в щатите. Дори Транзитите са по около 500 хил. на година. Аз, дето не понасям Тесла и фенчетата им, бих им казал на тия, както и на ФВ, че е по-добре да си траят, защото колкото повече приказват, толкова повече се излагат.