Last news in Fakti

6 Декември, 2022 11:05 2 484 11

VW Group ще прави коли в Китай и ще ги продава в Европа

  • vw-
  • volkswagen group-
  • seat-
  • cupra-
  • tavascan

Първият такъв модел ще бъде Cupra Tavascan

VW Group ще прави коли в Китай и ще ги продава в Европа - 1

Volkswagen Group ще се присъедини към Tesla и BMW и ще изнесе част от производството си за Европа в Китай. Първият модел, който ще премине към тази стъпка ще бъде серийната версия на Cupra Tavascan, която трябва да се появи съвсем скоро.

Концептът бе показан през 2019 година като алтернатива на Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq iV. Моделът ще бъде построен на МЕВ платформата на германците и ще може да се похвали с мощност от над 300 конски сили, осигурена от два електромотора, по един на всеки мост.

Volkswagen ще произвежда Tavascan във фабриките в град Анхуей, стана ясно от изявление на германците, Те допълват, че към момента нямат планове да произвеждат други модели в Китай и да ги внасят в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами така е

    21 4 Отговор
    Никой не ще Ес.
  • 2 електрически Москвич

    24 2 Отговор
    Е как така им е скъпо, Кирил Шутков обеща 4 пъти по-евтин газ!?
  • 3 гого

    22 1 Отговор
    А така сега урсула ще си продава ваксините на европейците а Китай и други страни ще продължават да се развиват както и до сега честито бе европейци
  • 4 Алибаба

    24 0 Отговор
    Зелената сделка на ЕС в действие,тоест пълна деиндустриализация,която по естествен път намалява замърсяване..птички ,сърнички...но и много безработни.....

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Зелената сделка

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Алибаба":

    едва ли е виновнa, че цените в Китай са неколкократно по-ниски. Хора използват основно влакове, ток ... и най-вече не се подлъгаха по глупостите на ЕС, САЩ, Украйна за измислени демокрации, свободни пазари ... санкции ...
  • 6 Токсик

    16 2 Отговор
    Страшно падение и унижение за Фолксваген. За нова тяхна кола се чака вече две години. България кога ще напусне този пропаднал съюз, който ни тегли към дъното?!
  • 7 Про митак

    13 6 Отговор
    Само така! Европа трябва като един да стане срещу агресията на Путин! Всеки изнесен бизнес в Китай - удар по мордата на агресора! Напред, европейски тигри!
  • 8 4.4

    16 1 Отговор
    Те като ги правят и в Европата, пак са си дранголници. От там поне ще са автентични, с оригинални части. :D
  • 9 Не се притеснявай

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Алибаба":

    Те volkswagen и от преди са си така. Изнасяха производството в други държави. Даже не ги бърка дали са в европейския съюз или не и при дилемата дали новият им завод да е в България или Турция избраха Турция.

    Е разбира се такъв завод все още не е построен, но за сметка на това Тесла много след тях обяви че ще строи завод в Европа и го построи в столицата им за да дава хляб на десетина хиляди германци. Тоест и германците няма да останат безработни. Скоро към тесла ще се присъединят и китайците и ще си построят заводи в Германия, не се притеснявай за тях!

    Лошото е че нито volkswagen нито китайците ще дойдат да си построят завод у нас! И да влизаме и да излизаме от европейския съюз никой не ни брои за нищо.
  • 10 гост

    8 0 Отговор
    А немците реват, че искали да се откажат от китайската зависимост. Самите те са тези, които заради няколко процента повече печалба изнесоха цялото си производство на огромни концерни точно в Китай, оставиха само развойната си дейност в Германия и естественно печалбите. Пошло и ниско е, защото имат и квоти на китайски инвестиции в собственната си страна, а те са извозили най-голямата мръсотия от процеса в Китай.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.