Last news in Fakti

9 Декември, 2022 10:36 5 327 15

Набираща популярност автомобилна компания ще строи завод в Европа

  • byd-
  • завод-
  • европа-
  • коли-
  • електрически коли-
  • електрически автомобили

От BYD потвърдиха новината

Набираща популярност автомобилна компания ще строи завод в Европа - 1

Макар няколко европейски производители да изнасят част от продукцията си на автомобили в Китай, то китайците правят обратното и строят заводи за своите коли в Европа. Един от тези производители е набиращата популярност компания BYD, която потвърди, че ще отвори завод в Европа. Новината бе разкрита от една от водещите фигури в компанията пред интернет портала Car News China.

Отварянето на завод в Европа е свързано с разширението на пазарите, което от BYD наскоро направиха. Китайците вече продават в Норвегия, Германия, Швеция и Нидерландия, а съвсем скоро се очаква пристигането им и в други страни в Европа. Междувременно, компанията не забравя и основните си пазари в Азия, включително Япония и Тайланд. Очаква се до края на годината колите да се появят още във Франция и Великобритания.

Към момента от BYD избират местоположението на завода, но за момента няма никаква информация за това къде точно са се спрели от компанията. За сега доставките за Европа се осъществяват от Китай и вероятно ще остане така още известно време.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много са добри,

    15 8 Отговор
    а цената е наполовина на Тесла, без да им отстъпва грам по спецификации. По комфорт ги превъзхожда двойно. Поне за модел 3 и то перформънс. Направят ли завод тук си купувам една веднага.

    Коментиран от #7

  • 2 Не мога да се въздържа да кажа

    10 2 Отговор
    Аз казах ли ви?

    Коментиран от #4

  • 3 Дам

    13 1 Отговор
    Инвестиции правете в България защо ни подминавате като пътен знак

    Коментиран от #15

  • 4 Фолксваген! Всичко отиде!

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Не мога да се въздържа да кажа":

    Нахлуха клонираните от Китай с техните играчки които не са никак лоши!

    Коментиран от #6

  • 5 Така е

    8 2 Отговор
    "Междувременно, компанията не забравя и основните си пазари в Азия, включително Япония и Тайланд."


    Японците са изключително умна нация. Високотехнологична. Автомобилните им концерни се управляват от визионери които много добре знаят кое е бъдещето на автомобилната промишленост.

    Точно за това в най-скоро време най-продавания електромобил в Япония ще е китайски!
  • 6 Е колко да се лоши

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Фолксваген! Всичко отиде!":

    Като предлагат едни от най-добрите батерии на пазара, през последните години повечето инженерни състезания се печелят от китайски студенти.

    И проблемът не е че предлагат само добро качество инженери. Като количество от Китай излизат на година повече дипломирани инженери, отколкото от останалите държави в световен мащаб взети заедно.

    Коментиран от #9

  • 7 дфгхйк

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Много са добри,":

    Нито са толкова евтини, нито ти ще си купиш когато и да е дори и Дачия от магазина...

    BYD Han у Швабия струва €70 000+ докато ТеслЪ 3 е максимум €55 000... Не че са изобщо в една категория де, но китайците отдавна излязоха от категорията "евтини боклуци". Интересното е дали ще ви докарат хибридният Tang dmp или ще е само 100% ел. модела....

    Коментиран от #8

  • 8 Нали това казвам

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "дфгхйк":

    когато почнат да ги правят тук. Евромитото, и ддс(с транспорта) натоварват доста цената. Направят ли завод тук, ще станат конкурентни.
  • 9 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Е колко да се лоши":

    Точно, БИД са лидер в батериите, техните са малко по-слаби, но не използват кобалт и не са така силно запалими като стандартния литий-полимер. Един вид жертваш 10% мощност и скорост на зареждане, но печелиш много по-ниска цена, надежност и екология. Ние още не сме дорасли за това. Ето в моят малък град има една дузина електрически коли както и зарядни,едната от тях е бърза 120ка, която е дори безплатна (понеже собственника е притежател на Тесла). Но на мен ми трябва семейна кола, което ще рече минимален реален пробег от 350км, размери от 4.5м с багажник и място на заден ред седалки, 4х4 идеален вариант и сув. Ами има на нащия пазар, но са от 100х.лв нагоре, а бензинката е 10х.лв. На Запад е друго, там са по-евтини и са чисто нови, а у нас втората ръка е скъпа та скъпа, няма как да стане.
  • 10 Запознат

    1 6 Отговор
    Пропуснахте на най-важното. Ще бълва коли на ток! Дотогава докато гърнетата и СМОГ-а не изчезнат безследно от европейските градове.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пешо

    3 1 Отговор
    Страхотна новина. Откога чакам да си купя тази куче марка кола. хаха
  • 13 Дедо ти

    3 2 Отговор
    Да не съм попаднал на рекламен сайт за китайски ментета. По добре стар мерцедес отколкото нов москвич.( китайски). 🤩🤩🤩
  • 14 Васил

    0 1 Отговор
    Китайците продават хубави опаковки а от вътре пълен боклук разхода на електроенергия на китайчетата е на 100 км изразено в kWh e в два пъти по голямо от останалите производители. За гаранция и части забравете.
  • 15 Ами,

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дам":

    пътния знак го няма.