Last news in Fakti

20 Декември, 2022 10:46 3 090 3

Hyundai Kona вече е по-голям и по-стилен

  • hyundai-
  • kona-
  • kona ev-
  • n-line

Второто поколение на кросоувъра дебютира в Щатите

Hyundai Kona вече е по-голям и по-стилен - 1

През 2017 година Hyundai представи своя първи електрически кросоувър Kona, а през 2021 година моделът получи фейслифт, който да го задържи актуален на пазара още поне няколко години. Сега корейците са готови с новото поколение на компактния SUV, който дебютира преди броени часове в САЩ. Както и до момента, Kona ще се предлага като конвенционален автомобил с ДВГ, хибрид и изцяло електрически модел.

Новият модел успешно съчетава новия дизайнерски език на марката като копира част от линиите на Tucson в страничната част и тези на Bayon отпред. Характерната светеща ивица в горната част можем да открием и тук, както и основните фарове, които са разположени в двата ъгъла на предната броня. В зависимост от изпълнението, което поръчате, визията на модела се различава, като при N-Line оборудването, броните са най-агресивно изглеждащи.

Новата Kona е с дължина от 4355 милиметра, което е със 150 милиметра повече от актуалния до момента модел. Междуосието е нараснало с 60 милиметра, докато ширината е с 25 милиметра повече от преди.

В интериора е заложено на два свързани дисплея с по 12.3-инчов диагонал всеки. Превключвателят на скоростите вече е зад волана, което ни навежда на мисълта, че механична трансмисия вероятно няма да се предлага.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аржентински Москвич

    6 1 Отговор
    Много ми харесва, с този цайберпънк дизайн. В сащ и Южна Америка масово карат Хюндай, Тойота и Хонда.
  • 2 Очния

    11 2 Отговор
    За мен лично кола без фарове е животно с извадени очи! Без значение каква марка е хибрид,електрическа ,нов модел...Не ми харесва и това е! Няма ли фарчета да те погледне с тях, е като кухненски уред с коледни лампички...
  • 3 Бай Иван

    10 0 Отговор
    Абе не знам защо винаги гледат щом е електрическо да е по-грозничко по възможност.
    Те малко взеха да ги очовечават , ама първите бяха ептен грозни !