Last news in Fakti

10 Януари, 2023 18:46 1 403 12

Над 285 хиляди души са се доверили на автопилота на Tesla

  • tesla-
  • автопилот

Това е увеличение с 475% спрямо изминалата година

Над 285 хиляди души са се доверили на автопилота на Tesla - 1

През изминалата година Tesla даде правото на все повече хора да се докоснат до усъвършенствания автопилот на марката като към края на 2022 година тази цифра вече наброява 285 хиляди в Северна Америка. Новината за това бе съобщена от официалния акаунт на марката в Twitter.

В същото изявление от компанията се хвалят с увеличеното производство във фабриките си в Тексас и Берлин с производството на 3 хиляди автомобила Model Y седмично. Компанията е достигнала и над 500 хиляди поставени слънчеви панели и покривни инсталации.

Въпреки, че автопилотът на Tesla вече оперира на над четвърт милион автомобили, той все още не се справя отлично при изцяло автономното шофиране, както ви показахме преди няколко дни в снежния тест.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ППС една конска сила

    7 1 Отговор
    Автопилотът на Тесла разпознава циганин с каруца, като циганин с велосипед.

    Коментиран от #2

  • 2 Един

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ППС една конска сила":

    Разпознава само колелото другото е просто,същество!
  • 3 Тесла 🔨

    8 2 Отговор
    Гледай какво дърво е отвътре тази Тесла, само един китайски таблет окачен.
  • 4 Нямаме още доверие

    3 1 Отговор
    Tesla влезе в насрещното, нямаше знак, но това често се случва в БГ.
  • 5 мани беги

    8 2 Отговор
    То милиони, милиони се довериха на ковид "ваксината", че на някакъв автопилот ли няма 😂 Днешното човечество няма никакъв инстинтинкт за самосъхранение, но пък писка при вида на майски бръмбар 🙄😅
  • 6 160млн години динозаври

    5 2 Отговор
    колкото повече се развиват технологиите,толкова повече хората губят човешкия си образ!
  • 7 бихте ли пояснили

    1 2 Отговор
    Това ""са се доверили""повече от веднъж ли се е случило.......!???!

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "бихте ли пояснили":

    Че то втори път няма.Доверяват се до първата катастрофа или издънка на автопилота.
  • 9 Ние и на ваксините се доверихме ама ...

    2 1 Отговор
    Колко утрепани?
  • 10 Бай Чо Ви

    3 2 Отговор
    Абе стига с тези компотери и табли бе...навсякъде ги тикат...И само пластмаж и светулки за луди пари. Как тая псевдо кола ще ме закара за риба...? Как точно да и кажа до коя върба и зад коя трънка да спре.....Тоя свят съвсем се побърка. Добре, че не ми остава много да гледам как се творят още извращения с човешката същност. Четка за зъби с батерия и процесор...Пфу, нищо вече не е истинско! Жените и те пластмасови...аман!

    Коментиран от #11

  • 11 Имаш ли избор

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Чо Ви":

    Ама не виждам защо трябва да се качваш на изкуствени коне и то цяло стадо, като истинските мъже карат истински коне и ходят с тях на риба. А за риба истинските мъже не ползват изкуствени съоръжения за ловене на риба, от изкуствени пластмасови материали, а я ловят със заострен дървен кол, а после за готвенето, не ползват запалки и кибрити които са улеснения за жени, а ползват кремък или търкане на дърво за да запалят огъня.

    Да те питам ли дали ползваш и дистанционното на телевизора или ходиш при него да сменяш каналите? Хайде стига сте мрънкали за изобретяването на всяка новост която след това ползвате и вие но сега се правите на интересни.

    Никой нито те кара да си купуваш автомобил с автопилот, нито пък ако случайно има такъв в автомобила който си купил, някой те кара да го включваш. Колко пъти досега си си включил круиз контрола? Аз почти не го включвам.

    Коментиран от #12

  • 12 От Чичо...

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Имаш ли избор":

    Ха...за дистанционното и аз съм бесен. На мойто му отказаха половината бутони след 1 година и добре, че има копчета отстрани. Телефона ми вечно е с омазан дисплей...щото нямам време тъкмо набивам я кебапчета, я някоя тлъста баница и кога да ги бърша, а старият ми телефон беше железо с копчета и 15г луда експлоатация...даже накрая ковнах и некой друг пирон с него. Ама нали мода...викаш. Кон в двора си имам. Жената я взех, чак кога успя да запали огън на центъра на мегдана у селото без вестник и кибрит само с 1 клечка в него...щото я съжалих. А тоя и-нет го чопля, щото е на шефа на компотера и тъй си лекувам нервата. За риби не ми говори, щото ги ловя направо с кепа и с голи ръце из подмолите...та и въдица ми не требе. Тъй че по-добре акъл ми не давай...щото аз в гората без храна и вода мога да оцелея, ама Ти НЕ!