Last news in Fakti

24 Януари, 2023 11:26 1 411 7

Volkswagen няма да прави коли на водород

  • vw-
  • volkswagen-
  • водород-
  • toyota-
  • mirai-
  • bmw

Шефът на компанията не смята, че те са конкурентни

Volkswagen няма да прави коли на водород - 1

След разработването на електрически модели, много компании се обърнаха към водородни автомобили, като някои от тях дори пуснаха и серийни модификации. Въпреки това, обаче, една от най-големите автомобилни марки – Volkswagen, не смята да тръгва в тази посока. Това стана ясно от скорошен разговор на изпълнителния директор на марката и AutoBild.

Той заяви, че според него водородът не е за Volkswagen и той има някои главни недостатъци в сравнение с електрическите батерии. “ Не е конкурентен, особено за леките автомобили, резервоарите заемат място от интериора. Може би за търговски превозни средства, но не и в леките автомобили. Така че, не виждам това да се случи през това десетилетие. Не и във Volkswagen. ”

В същото време Toyota и BMW са две от най-големите компании, които упорито инвестират в производството и разработването на коли на водород. Японците показаха вече няколко концепта, както и второ поколение на Mirai, докато германците наскоро започнаха производство на BMW X5 на водород.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОКО

    6 3 Отговор
    ФОЛСВАГЕН НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ НАДЕЖДЕН ВОДОРОДЕН ДВИГАТЕЛ..ТЕ НЯМАТ МАТЕРИАЛИТЕ И СПЛАВИТЕ ИМАТ ТЕХНОЛОГИЯТА НО САМО НА ХАРТИЯ..АУФВИДЕРЗЕЕН
  • 2 ДОКО

    6 4 Отговор
    НАПРАВАТА НА ВОДОРОДЕН ДВИГАТЕЛ ИЗИСКВА МАТЕРИАЛИ ОТ ДРУГО ПОКОЛЕНИЕ И МНООГО ДЪЛБОКИ ПОЗНАНИЯ В МЕТАЛУРГИЯТА..А НЕМЦИТЕ ИЗДИШАТ В ТОВА НАПРАВЛЕНИЕ..ДВГ НА НАФТА И БЕНЗИН Е ЕДНО А ВОДОРОДЕН МОТОР СЪВСЕМ ДРУГО..ФЕРЩЕЕН

    Коментиран от #7

  • 3 Споменаването на водороден двигател

    2 3 Отговор
    Директно показва начинът ти на мислене. Тази концепция е дълбоко заровена в миналото и никой няма да я изрови. Водородните автомобили ползват електрически двигатели.
  • 4 Поживëм увидим

    4 3 Отговор
    Да видим коя визия ще е успешната дългосрочно. Аз залагам на volkswagen, защото според toyota още през 2020 година трябваше да има милиони водородни автомобили по пътищата, а твърдотелите батерии които представиха през 2010 година, вече да са в производство и да са изместили литиево-йонните в които нямало смисъл да инвестират.

    Видяхме ги колко познаха преди 15 години, предполагам точно толкова ще познаят днес за следващите 15 години. И ако тогава е било лесно да се манипулира общественото мнение с платени стати, сега вече живеем в информационната ера и всеки ютубър с телефон може да каже истината, която е точно обратната на това което твърди toyota и целия свят да го види и провери.
  • 5 Така е

    5 3 Отговор
    Те не могат да имат такива технологии. Само "нискотехнологичните" знаят как се прави. Има ДВГ на водород и се пробва от Тойота, не е изоставена технология.

    Коментиран от #6

  • 6 Ти да видиш!

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Така е":

    А ще ми кажеш ли от 100 киловатчаса енергия, ако се превърне във водород и се изгори в ДВГ колко километра могат да се минат? Защото на теория излиза около 100 км, но това ще е само ако се движиш с постоянна идеална скорост и не си попаднал в задръстване, иначе може и 50 да не минеш.

    Със същата енергия, един електромобил изминава над 500 600 км при голям диапазон от скорости, че и повече, ако не пуска отоплението и се движи в града в задръстванията.

    Тоест ако света премине на водород, само за производството на електрическа енергия ще замърсява над пет пъти повече, отколкото ако премине на ток.

    Даже не броим въглеродния отпечатък, времето и инвестициите в изграждане на инфраструктура за производство, съхранение, транспорт и дистрибуция на водород.

    Тоест само от тук идваме и на 500% по-скъпо на километър, ако някой напълно безплатно произвежда водорода и си плащаш само тока за него. Ти вярваш ли, че дядо коледа и мармотите ще изградят инфраструктура за трилиони и няма да печелят от нея и да ти извиват ръцете?
  • 7 турбо дизел

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДОКО":

    Ще ти платят и ще им разясниш технологията.