Last news in Fakti

26 Януари, 2023 11:12 8 106 9

Toyota затваря завода си в Чехия

  • toyota-
  • aygo x-
  • завод-
  • фабрика-
  • чехия-
  • европа-
  • yaris

Съоръжението няма да работи през февруари

Toyota затваря завода си в Чехия  - 1

Toyota планира да затвори завода си в Чехия от 31 януари и това да остане така през целия месец февруари. Информацията за това идва от Reuters, които се позовават на съобщение от говорител на компанията. В него се казва, че поради липса на компоненти фабриката ще трябва да затвори временно врати.

Заводът на Toyota в град Колин се намира на 60 километра източно от Прага и към момента там се произвеждат най-малките модели на японците – компактният Aygo X, както и популярният в Европа Yaris. През 2021 година от Toyota се превърнаха в едноличен собственик на завода, след като откупиха дела на PSA Group.

От компанията инвестираха над 180 милиона евро в развитието на завода, за да започнат производството на новата архитектура B-Platform. Именно на нея са построени и моделите, които се произвеждат там. Очаква се заводът да отвори врати отново през месец март и да започне да произвежда с нормални темпове.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смяна на времената

    17 4 Отговор
    Едно от нещата с което toyota ще остане в историята е концепцията just in time, при която необходимите части не стоят в склад в завода, а пристигат в него точно когато е необходимо.

    Това е много ефективен метод и toyota постигна чрез него големи икономи от разходите, но времената вече се промениха и тази концепция спря да работи.

    Времената промениха и желанията на клиентите и от toyota се изисква много рязка промяна по всички направления, за да остане лидер на автомобилния пазар. Любопитно ще е да видим как ще се справят и дали въобще са готови на промени или ще се опитват да променят света.
  • 2 Механик

    20 3 Отговор
    Тойота май остана единствената японска кола, която удържа на глупостите които налагат глобалистите в автомобилостроенето. Да видим до кога ще успяват да удържат на напъна. Дали и те няма да се "слеят" с някой друг концерн.
    Щото при всички авто-компании (световно) се наблюдава уеднаквяване. Няма автентичност вече.
    Купваш Рено,, вътре Форд. Купуваш Форд, вътре Пежо. Купуваш Фиат, въре пак Пежо. Купуваш Опел, вътре Фиат.

    Коментиран от #9

  • 3 Истински КОП

    7 11 Отговор
    Тойота успя по две направления първото е пикапа Хайлукс и големите му продажби по Света главно Африка Латинскя Америка и Океания и Седаните и Сув главно Карола и Раф 4 продавани на женките и счетоводителите в Американските мегаполиси кат Ню Йоркъ които разбират от коли колкото пръсе от духова музика
  • 4 Радо

    9 20 Отговор
    Като не могат да си продадат трошляците и вече така му викат - "Поради липса на компоненти!"
  • 5 Перник

    5 16 Отговор
    Да идват швабите от ВАГ да ги изкупят и да плющят TDI та да си имаме доживот.

    Коментиран от #6

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 0 Отговор

    До коментар #5 от "Перник":

    Едно време
    Доживот
    значеше Докато си жив,
    Сега
    Доживот
    значи Докато изтече гаранцията ❗
  • 7 Верто

    7 5 Отговор
    Всички умове са събрани тук ! Забравиха Москвичите , Жигулито и дават мнения подир мнения ! Отворковци !

    Коментиран от #8

  • 8 Москвич, Жигули, nokia, toyota

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "Верто":

    Крайно време беше да разкаратТойода, шефа на toyota, защото е повлякъл фирмата по пътя на жигули москвич и nokia.

    Дано тоя да влезе в правия път, че водородното бъдеще и света без електромобили които предвещаваше Тойода, очевидно не се случват и ще трябва да затварят редовно заводи уж заради липса на компоненти.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.