31 Януари, 2023 11:43 4 867 3

Продава се последното Bugatti с W16 двигател

  • bugatti-
  • chiron-
  • аукцион-
  • w16

Очаква се цената му да достигне между 4.2 и 5.5 милиона евро 

Продава се последното Bugatti с W16 двигател - 1

Bugatti е на път да продаде последния си хиперкар с бензинов W16 двигател, след като успешно запълни производствените слотове за Chiron, Mistral, както и Bolide. Последната кола също е базирана на Chiron и носи името Chiron Profilée. Тя ще бъде направена в един единствен екземпляр, който ще потърси своя нов собственик по време на аукцион, който ще се проведе на 1 февруари.

Очакванията са колата да се продаде за сумата между 4.2 и 5.5 милиона евро. Това е единственият хиперкар в модерната история на Bugatti със статичен заден спойлер в задната част, както и първият модел на марката в който е използвана така наречената плетена кожа. За целта са използвани 2.5 километра кожени ленти.

Екстериорът на колата е решен в синята гама със светлосин оттенък с името Bleu Royal в горната част и тъмно сини карбонови влакна в долната част. Джантите също са сини, а в интериора освен кожа могат да бъдат открити още алуминий и карбон. Колата е направена на базата на Chrion Sport, като е взела и множество елементи от Chiron Pur Sport, като окачването и трансмисията.

Двигателят е познатият 8.0-литров W16 с мощност от 1600 конски сили, работещ заедно с автоматична трансмисия със седем предавки. Ускорението до 100км/ч отнема 2.3 секунди, а това до 200км/ч 5.5 секунди. Максималната скорост е 380км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 След време ще се подарява

    2 6 Отговор
    И тротинетка на ток ще го къса на старт след някоя година
  • 2 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    3 0 Отговор
    Значи да обикновените хора под 1000 куб и 3 цилиндъра за до "замърсяват" по-малко. А за богаташите няма значение колко замърсяват с СО2 автомобилите с W16, V12, 130 метровите супер яхти, частните комолети ...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.