Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 10:55 3 139 7

Mercedes разкри освежените GLE и GLE Coupe с 2.0-литров бензинов двигател

  • mercedes-
  • gle-
  • gle coupe-
  • amg

Кросоувърите дебютираха с минимални промени

Mercedes разкри освежените GLE и GLE Coupe с 2.0-литров бензинов двигател - 1

Следвайки тийзъра от преди няколко дни, Mercedes официално представи фейслифта на два от най-популярните си модела – GLE и GLE Coupe. Наследникът на ML и неговата купеобразна версия са получили нови „лица“ и са се пренесли в 2023 година с добавянето на плъг-ин хибридна модификация.

Обновените модели се различават с наличието на нова хоризонтална лайсна върху предната решетка с малки отвори в нея, както и промени по въздуховодите от двете страни на бронята. Фаровете са запазили предишната си форма и размер, но са получили нови графики във вътрешната част. Подобна е и ситуацията отзад, където нова визия има единствено за задните светлини, които завършват и промените в екстериора.

В интериора разликите също са сведени до минимум с новия волан на Mercedes, който ни е познат и от други модели на марката. Възможна е поръчката на хромирани елементи в интериора за въздуховодите на климатичната инсталация, което до момента бе опция само за Maybach. Клиентите могат да се възползват от нов OffRoad пакет, който добавя повече клиренс и защита на долната част, а заедно с това и нова система в MBUX с камера за следене на предните гуми и други. Опции за пътуване с ремарке също предлагат избирането на най-добрия път за това и оптимизиран асистент за връщане на заден ход.

Както споменахме в началото, GLE и GLE Coupe получават плъг-ин хибридна версия с 2.0-литров бензинов двигател, който работи съвместно с електромотор. Системната мощност на двата тракта е 381 конски сили, а максималният въртящ момент достига 600 нютон метра. Ускорението до 100км/ч отнема 6.1 секунди, а 31.2кВч батерия позволява пробег до 105 километра.

Най-мощната AMG модификация 63S продължава да разчита на 4.0-литров осмак с 612 конски сили плюс допълнителни 22 „коня“ от 48V стартер-генератор. Другата AMG версия – GLE 53 също е запазила мощността си от 435 конски сили, но максималният въртящ момент е увеличен до 760 нютон метра. Това е постигнато с монтирането на по-голяма турбина на 3.0-литрови редови шестак. Стандартно моделите пристигат с по-богат оборудване, но към момента все още не са ясни техните цени.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    13 5 Отговор
    Ами , на голям китайски телевизор , с четири гуми и волан , какви големи промени да правиш ?! Пикселите на телевизора ли !? Скоро като Дачия - 1000 кубика , но , много хиляди в магазина !!!
  • 2 Смех 😆🤡🤣

    13 6 Отговор
    С тоя малолитражен двигател и купе кютук тежащо колкото лек танк ще е мъка по баирите особено.

    Коментиран от #3

  • 3 Ти първо

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "Смех 😆🤡🤣":

    изкарай книжка и си купи кола, после се притесявай за баирите....
  • 4 Гост

    8 3 Отговор
    Вътре е пълен кич!
  • 5 Българин

    9 2 Отговор
    Моторът не е ли малък за това купе ?
  • 6 Патурко

    2 2 Отговор
    Трябваше три цилиндровия на рено да използват! Поне имат опит с него на другите си модели! Що се подиграват с алтавите си клиенти не разбирам?!?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.