Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 16:00 1 398 10

BMW инвестира 800 милиона евро в завода си в Мексико

  • bmw-
  • m2-
  • мексико-
  • neue klasse

Фабриката ще произвежда автомобили на платформата Neue Klasse

BMW инвестира 800 милиона евро в завода си в Мексико - 1

BMW е на път да направи една от най-големите промени в своята история, като представи серийна версия на платформата си Neue Klasse. Автомобилите от „нови клас“ ще представят електрическото виждане на компанията и на хартия обещават повече от страхотни характеристики. За да започне серийното производство на колите, то от BMW ще трябва да преструктурират част от заводите си.

След като стана ясно, че това ще се случи в Унгария и Германия, сега компанията обяви нова инвестиция, която ще засегне фабриката в Мексико. Там ще бъдат инвестирани 800 милиона евро, като 500 милиона от тях ще отидат за построяването на нов център за батерии. Фабриката за батерии ще се простира на площ от 85 хиляди квадратни километра и в нея ще работят над 500 служители. Очаква се производството там да започне през 2027 година.

“С тази нова инвестиция, нашият завод в Сан Луис Потоси ще играе централна роля в прехода на BMW Group към електромобилност, ”, зави президентът и главен изпълнителен директор на завода, Харалд Готче.“ Компанията увеличава ангажимента си към Мексико и своя дял в нашето съоръжение, не само поради стратегическото си местоположение, но преди всичко на солиден работен екип, който, за по-малко от четири години след започване на експлоатация, вече произвежда три модела, които се доставят на 74 глобални пазара и се открояват с тяхното качество. ”


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БМВ

    9 1 Отговор
    Сглобено в Мексико??По-добре Москвич сглобен в Германия!
  • 2 Грешка

    5 0 Отговор
    Германците се правят на тарикати – искат да произвеждат коли с евтина Мексиканска работна ръка и продават скъпо в САЩ. Само дето САЩ въведоха ограничения за субсидирането на нови коли. Субсидиите се предоставят само за коли произведени в САЩ и съдържащи компоненти които също са произведени там.

    Коментиран от #4

  • 3 Ти да видиш!

    13 0 Отговор
    "Фабриката за батерии ще се простира на площ от 85 хиляди квадратни километра и в нея ще работят над 500 служители."

    Тези са направили пладнешки обир? Купи ли се площ колкото 80% от площта на българия само за 800 милиона долара! Едно две нощни шкафчета! Опасни са немците,. ей!

    И само 500 човека ще работят на 85 хиляди квадратни километра? Ако ги разпределят равномерно по цялата площ, ще се намират на 15 километра един от друг.
  • 4 Твоя грешка

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грешка":

    Субсидиите са за произведени в северна америка, а мексико е там.

    Но че германците се правят на тарикати е ясно! Пак ще правят минимума с който да покрият само изискванията, а няма сериозно да се запознанства на електромобили като Тесла, която също започва да строи завод в мексико но ще хвърли милиарди, а не милиони.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Деб

    6 0 Отговор
    Мексиканци правят БМВ а на него пише маде ин жермани. Егати лъжата немска.
  • 6 3-фазния

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Твоя грешка":

    Хехехехе 😅 ще им дават ваучери за такси, споко!
  • 7 Смех 😆🤡🤣

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Твоя грешка":

    На Американският пазар немците нямат никакъв шанс тва не им е Германция люксембург и лихтенщайн
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Факт

    1 0 Отговор
    Американската политика дава вече плодовете си : европейското производство се изнася вън от Европа - в Америка , нищо че е Мексико. Важното е, че не е в Европа!
  • 10 Помак

    0 0 Отговор
    Надявам се, че след тази инвестиция БМВ ще почне да върви зимата. Иначе язък за парите.