Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 09:55 1 968 4

Bentley се отказва от легендарния си W12 двигател

  • bentley-
  • batur-
  • двигател-
  • w12

Производството ще продължи до април месец 2024 година

Bentley се отказва от легендарния си W12 двигател  - 1

През 2003 година инженерите на Bentley, вече под ръководството на VW Group показаха изцяло нов W-образен двигател с 12 цилиндъра. Този двигател се превърна в символ на британската марка, която го поставяше на всичките си модели. Това включва Continental GT, Flying Spur, Bentayga, както и последният модел на марката, носещ името Batur.

За съжаление, обаче, всяко начало има и своя край. По-рано днес от Bentley обявиха, че краят на W12 идва и 6.0-литровият двигател ще се произвежда само още малко над година. През април 2024 година фабриката във Великобритания ще сложи край на производството на двигателя, който официално ще слезе от поточната линия. За целта от Bentley ни представят най-мощната му версия, която ще се предлага в Batur.

Ексклузивният модел бе представен миналото лято, като тогава рекламираната мощност бе 710 конски сили. Сега от Bentley разкриха, че всъщност купето ще се предлага със 750 конски сили. Повишението се дължи на нови турбини, както и по-големи въздуховоди, позволяващи навлизането на повече въздух. Заедно с допълнителна калибарация на системите, финалната версия на двигателя ще бъде най-мощната произведена до момента. От специалния Batur ще бъдат направени само 18 броя, като всеки един от тях вече е разпродаден.

"Титанът със 740 к.с., който Mulliner създаде за Batur, бележи края на едно пътуване с което нашите инженери и производство трябва да бъдат изключително горди", заяви изпълнителният директор на Bentley Адриан Халмарк. "„Когато производството приключи през април следващата година, ние ще се стремим да преквалифицираме и преразпределим всички квалифицирани кадри, които все още изграждат всеки двигател на ръка.“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    3 4 Отговор
    Цом 4цилиндровите двигатели на VW харчат по 1.5л масло на 1000км,дали този изразходва по 4-5л...?

    Коментиран от #3

  • 2 Учуден

    1 1 Отговор
    Пардон-щом
  • 3 Всички

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    ли са така според теб, а питанчо???
  • 4 Буха ха

    0 0 Отговор
    На трицилиндрови ли ще минават и те?