Last news in Fakti

15 Март, 2023 11:41 1 424 4

BMW загатна за i5 и потвърди, че ще има М-ка на ток

  • bmw-
  • m5-
  • 5 series-
  • i5-
  • i7-
  • i4

Стандартният модел ще дебютира през октомври

BMW загатна за i5 и потвърди, че ще има М-ка на ток - 1

BMW потвърди слуховете, които от много време витаят в интернет пространството и показа първи тийзър на новото I5. Електрическата 5 Series ще се присъедини към гамата от електрически модели, която включва i3, i4, i7, iX3 и iX. Това ще се случи през октомври, когато електрическият модел ще дебютира заедно със стандартната 5 Series в традиционните форми на седан и комби.

Снимката, която от BMW споделят ни показват колата под покривало и единственото, което можем да различим от дизайна ѝ са характерните в последно време LED светлини с вертикални дневни светлини. Очаква се i5 да не се отличава от стандартната 5 Series с бензинови и дизелови двигатели, като основните разлики вероятно ще се изразят в липсата на ауспуси в задната част.

Очаква се по-практичното i5 Touring да дебютира през следващата година. Заедно с двата модела ще видим и наточен модел с буквата M. Не се уточнява дали ще видим М5 на ток или М50 модел, но вероятно става въпрос за втория вариант. Що се отнася до конвенционалното М5, то ще се сдобие с електромотори, които ще подпомагат бензиновия двигател, за да доставят още повече мощност.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегай

    6 4 Отговор
    Оттука ! М- Ка на ток , АМГ на ток , Порше на ток.....съберете си тоя ток , и си го .......еди къде си !

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бръм бръм

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бегай":

    Никой не ти е сложил пистолет на челото да си купиш електрически автомобил. На който му е кеф да кара бърз автомобил ще си купи електричка. На тези като тебе на които им е повече кеф да слушат звука, отколкото да карат и да усещат ускорението има и бензинови модели. За всеки влак си има пътници
  • 4 Дедо ти МакКърти

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бегай":

    Еми като бензина е скъп, пуши, чупи се и не върви...

    23-годишния рекорд на Nick Heidfeld с болид на Формула 1 McLaren MP4/13 стана на сол!
    Как биеш с 3 (три) секунди рекорд на F1 на писта с шампион зад волана, ми кажи?

    Кое стартира по-добре от top fuel драгстер - тракшън контрол (контрол на сцеплението) с честота 1000 херца, кое ДВГ го може?

    Кое завива по-добре от Формула 1 - векторна тяга към всяко колело с честота 100 пъти в секунда - 3 ускоряват, докато едно спира и в следващата стотна - обратно!
    Кой диференциал го може?

    Мотори с по 20-30 000 оборота и постоянен въртящ момент, без скоростни кутии, раздатки и кардани.. Къде при ДВГ?