21 Март, 2023 14:20 1 588 2

Ford представи Explorer EV – електромобил базиран на Volkswagen

  • ford-
  • explorer-
  • explorer ev-
  • volkswagen-
  • vw-
  • id.4

Моделът е разработен специално за Европа

Ford представи Explorer EV – електромобил базиран на Volkswagen - 1

След месеци на поетапно разсекретяване, Ford най-после представи новия си електрически модел, разработен специално за Европа. Той носи името Explorer EV и няма нищо общо с конвенционалния модел, който носи същото означение. Колата е разработена върху платформата MEV на Volkswagen и е първия сериен електромобил на компания произвеждан в завода в Германия.

Дължината на Explorer EV е 4.5 метра, почти колкото на Volkswagen ID.4. От американската компания обещават цената на модела да започва от около 45 хиляди евро, а поръчки ще се приемат към края на годината. Очаква се да се предлагат две версии – Explorer и Explorer Premium с по-високо ниво на оборудване.

От Ford казват, че електрическият Explorer комбинира германското инженерно мислене и традиционния американски SUV разработен специално за европейския пазар. На практика кросоувърът няма нищо общо с ID.4, както отвън, така и вътре. За сметка на това, задвижването се очаква да е идентично с това на Volkswagen-а.

Американците все още не споделят пълни подробности, но пък казват, че Explorer EV ще разполага със задно задвижване или 4х4 и вероятно става въпрос за системите с 204 и 299 конски сили, които VW предлага при Pro и GTX модификациите. От Ford разкриват, че батерията се зарежда от 10 до 80 процента за само 25 минути при бърза зарядна станция.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Продаден

    3 3 Отговор
    Кой е най-добрият ФОРД?

    Коментиран от #2

  • 2 СЗО

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Продаден":

    Некупения.