Last news in Fakti

26 Септември, 2013 13:20 5 636 9

Най-мощният електромобил на планетата

  • venturi automobiles-
  • vbb-3-
  • боневил

Venturi Automobiles представи официално експериментално возило, с което ще бъде направен опит за подобряване на световния рекорд за скорост с електромобил. Колата е разработена с финансовата подкрепа на принца на Монако Албер Втори и американския университет "Охайо".

Създаването на Venturi VBB-3 е отнело три години. Електромобилът е снабден с два електромотора, развиващи общо 3 000 к.с. и 2 800 Нм. Захранва ги комплект литиево-желязофосфатни батерии.



От Venturi се надяват да преминат границата от 600 км/ч. На теория при идеални условия VBB-3 има капацитет да развие и 700 км/ч. Първите изпитания на новия рекорден електромобил ще се състоят на Соленото езеро в Боневил, САЩ, до края на годината.



Действащият световен рекорд за скорост с електромобил също принадлежи на Venturi. През 2010 г. предишният модел на френската компания VBB-2.5 ускори до 495 км/ч.

Тази година ще бъде направен опит и за подобряване на абсолютния световен рекорд за скорост на суша. Британският ракетомобил Bloodhound SSC ще пробва да счупи бариерата от 1 000 мили/ч (1 609 км/ч).

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    0 7 Отговор
    benz sa nai golemite .poklon pred legendata

    Коментиран от #2

  • 2 Димитър Ценов

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "БУМЕР КАМОР":

    Я ни кажи сега колко са големи Benz?!? Няма да ти обяснявам дали имам средно, и че карам второ висше в момента, защото си ми доста под нивото... Особено като ти гледам правописа ти май нямаш и основно или си учил заедно с Тасев и сте си бъркали в носа на последния чин в някое провинциално СОУ :D А, ако смяташ, че можеш да допринесеш за Родината поне пиши с родната азбука, знам че не я знаеш както и граматиката, но се опитай!!!
  • 3 БУМЕР КАМОР

    1 5 Отговор
    nama po dobro ot nemsoto.tova che ne si dovolen ot kadeta si e tvoi problem

    Коментиран от #4

  • 4 Димитър Ценов

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "БУМЕР КАМОР":

    Какво означава "nemsoto" ? Някаква нова думичка ли си измислил или ти е лепкава клавиетурката и изпускаш буквички :D ти явно си си доволен от кадета а и като се има в предвид, че живееш в панелка в Люлин ти е идеален. Ама кажи са Бенца колко е добър?

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Борислав Иванов

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Димитър Ценов":

    Пичове, това е статия за "Най-мощният електромобил на планетата", не се хвалете с кадетите си, без да искам пак прочетох коментарите , няма да се повтори.
  • 7 БУМЕР КАМОР

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "Димитър Ценов":

    i eto oshte edin primer kakvi individi karat kadet....
  • 8 Iaroslav Stanchev

    2 1 Отговор
    Тези французи са добри.Имаха яки спортни коли.Атлантик ме кефеше.Нещо позаглъхнаха 10-15 години,ама явно е било затишие пред буря.
  • 9 Симеон Тасев

    0 0 Отговор