Last news in Fakti

3 Май, 2023 16:22 1 535 0

Rolls-Royce се сбогува с един от моделите си

  • rolls-royce-
  • dawn-
  • кабрио
Rolls-Royce се сбогува с един от моделите си - 1

Всяка история има начало и край, точно както и историята на най-успешното кабрио в историята на Rolls-Royce - Dawn. Британският модел слиза от поточната линия точно осем години след своята премиера.

Премиерата на Dawn се състоя на автомобилното изложение във Франкфурт през 2015 г. При пускането на модела на пазара той беше оборудван с 6,6-литров V12 с двоен турбокомпресор, развиващ 563 конски сили . Това позволява на кабриолета да развие 100км/ч за 4,9 секунди и максимална скорост от 260км/ч. Покривът се сгъва за около 20 секунди при движение със скорост до 50км/ч.

В момента британците разработват електрическия Spectre, който трябва да дебютира съвсем скоро, но все още не е ясно дали ще видим и кабрио, което да наследи Dawn.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА