Last news in Fakti

12 Май, 2023 15:43 2 028 2

Електрическа Honda HR-V, но с друго име ще покорява Европа

  • honda-
  • hr-v-
  • e:ny1-
  • cr-v-
  • peugeot

Кросоувърът носи означението e:Ny1

Електрическа Honda HR-V, но с друго име ще покорява Европа - 1

Honda добави изключително интересен кросоувър към европейската си гама, който ще има тежката задача да се пребори на пазара с модели като Peugeot e-2008, Hyundai Kona и други от този клас. Новият модел прилича изключително много на HR-V и споделя именно неговия стайлинг с минимални промени, свързани главно със задвижването и нуждите за това.


Въпреки това, двете коли са построени на изцяло различни платформи. Новият модел е базиран върху e:N Architecture F платформа, която има по-голяма твърдост, по-нисък център на тежестта и осигурява по-добра аеродинамика. Задвижването е поверено на предноразположен електромотор с 204 конски сили и 310 нютон метра, който черпи енергия от 68.8кВтч батерия. Пробегът с едно зареждане е около 412 километра, а бърза зарядна станция може да осигури заряд от 10 до 80% за 45 минути.

Разликите с HR-V в интериора са няколко, като най-голямата от тях е 15.1-инчовия дисплей на инфотеймънт системата, който е разположен вертикално в средата на таблото. Под него се намира превключвателят на скоростите, както и място за вещи. Очаква се моделът да се появи по представителствата на компанията по-късно тази година с предполагаема цена от около 36 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яяяя

    3 0 Отговор
    Много ефтинджос е! Няма да си я купя!
  • 2 Хонда ама не точно

    1 0 Отговор
    Голям ПР опитващ се да заблуди стадото, че Хонда прави електрички. А те всъщност са Дженерал Мотърс с емблеми на хонда