Last news in Fakti

1 Юли, 2023 10:27 2 304 10

Спомняте ли си Yugo? Ето как би изглеждало през 2023-та

  • yugo-
  • zastawa-
  • юго-
  • id.buzz

Дизайнер показа своите варианти за марката

Спомняте ли си Yugo? Ето как би изглеждало през 2023-та - 1
Снимки: Behance

Zastava Yugo приключи своето съществуване през 2008 година, като се задържа на пазара близо 30 години и макар да не бе най-обичаната кола от всички, то моделът имаше своя чар и фенове. През 2021-ва се появиха слухове за възраждане на модела, но към момента това така и не се е случило. Въпреки това, македонският дизайнер Деян Христов реши да покаже как би изглеждало възроденото „Юго“ според него, заедно с няколко нови модела на марката.

Прекият наследник на оригиналния модел носи името Yugo Sportover и ни представя електрически компактен хечбек с футуристичен дизайн и четири врати. Моделът има за цел да се бори с коли като Volkswagen ID.3, Cupra Born и други от този клас.

Освен тази кола, Христов е решил да покаже и други вариации на Yugo, като например офроуд модела N-Duro, който използва базата на Sportover, но има променена предница, нови калници, по-големи гуми и офроуд насоченост.

Yugo Roadster е евтина електрическа алтернатива на Mazda MX-5 с подобни пропорции и агресивен дизайн. Кабриото попада в клас, където очакваме да видим модели като Tesla Roadster и MG Cybster.

Yugo E-Van е интересен бус, чийто размер е подобен на Volkswagen ID.Buzz, който наскоро тествахме. Концептът залага на новите технологии и футуристични дизайн с интересни светлини свързани в една линия.

Последният модел е осъвременена версия на първия проект на Христов от 2021-ва, но без покрив. Кабриото има повече общи черти с оригиналното Yugo, като представя четири места и модернизирани форми на оригиналния модел.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 3 Отговор
    А спомняте ли си ЮГОславия ❓❓❓
    А спомняте ли си КОЙ заличи тази държава от картата на Европа ❓❓❓

    Коментиран от #7

  • 2 Хи хи хи

    15 0 Отговор
    Този дизайнер Делян Христов, не е ли с български паспорт бре? Или са объркали че е македонец?
  • 3 Адам Хилтън

    15 0 Отговор
    Ще го направят в Китай за 14000 лева, а ЕС ще го обложи с мита и ще го продава за 40000 като някаква "екзотика" на бюджет - и накрая никой няма го купи.
  • 4 Перо

    8 1 Отговор
    Колата не е само купе! Първо се проектира и планира платформата, двигателя и накрая купето, а не в обратен ред, по северномакедонски! Освен това конвейрите и роботите на завода в Крагуевац са на Фиат и те никога няма да възложат производство и дизайн на купе с ръчен труд. Самият факт, че се предвижда производство на електрическа кола, обрича продажбите!
  • 5 Германец

    2 2 Отговор
    Първия модел е почти директно "копнат" от дизайна на Пежо в момента.

    На Роудстъра, от Тесла, с предницата на Honda НСХ.

    Буса е копнат от концепциите на Нисан и Хонда за техните К-карс

    Кабриото е с предница на Шевролет Камаро.
  • 6 касапина

    10 2 Отговор
    Тия капачки за буркани не могат да правят ,че се замечтали и за коли.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сърбина

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "касапина":

    Потърси малко кои световно известни фирми имат заводи да не казвам марки че ще ме изтрият, също се произвеждат автомобили макар и италиански както и има работеща корабостроителница. За успехите в спорта да не говоря. Виж в последните три олимпиади колко спортисти участваха и взеха медали, последните световни и европейски по водна топка, футбол, волейбол и баскетбол. Кой е номер едно в мъжкия тенис и кой беше най-полезен играч в НБА в последния сезон. Само можеш да плюеш.
  • 9 Тъй шъй

    6 5 Отговор
    Помним соц недоразумението Юго.
    Пълна трагедия.
  • 10 Източно македонец

    1 0 Отговор
    Какво общо имат тези 3Д рендери с несъществуващото Юго?