Last news in Fakti

22 Юли, 2023 13:00 2 930 6

Състезателни Delta Evo eRX изгоряха преди състезание (ВИДЕО)

  • пожар-
  • lancia-
  • delta-
  • рали крос

Заедно с колите е пострадало и цялото оборудване на отбора

Състезателни Delta Evo eRX изгоряха преди състезание (ВИДЕО) - 1

След като вчера ви споделихме за изгорелия Mercedes EQE, който изгоря в затворен гараж, сега друг подобен инцидент разтърси света на рали спорта. Отборът на Special One Racing се сбогува със състезателните си Delta Evo-e RX и цялото си оборудване след огромен пожар в Лидън Хил.

Към момента има много малко налична информация относно пожара, но видеоклип, споделен в Instagram от _rallycross_, показва ремаркето на Special One Racing и автомобилите в бокса, напълно обхванати от пламъци. В дима и пламъците се виждат и лесно се разпознават корпусите на два автомобила с класическите форми на Lancia Delta. За момента не е известно дали състезанието в Лидън Хил този уикенд ще бъде отложено или отменено. FIA и Световният раликрос шампионат излязоха със следното изявление относно инцидента:

"Пожар избухна в зоната на екипа на Special ONE Racing в Лидън Хил тази сутрин преди състезанието на FIA за Световния раликрос шампионат на пистата. Пожарните екипи са на мястото на събитието. Съоръжението не е отворено за публика днес и не се съобщава за пострадали. Ще бъдат съобщени допълнителни актуализации, тъй като продължаваме да оценяваме и следим ситуацията."

Delta Evo-e RX дебютира през 2021 г., за да вземе участие в състезания от Световния раликрос шампионат. Построени от GCK Motorsport, автомобилите много приличат на класическата Delta Integrale, но са построени върху ново шаси, което включва два електрически двигателя. При пускането си на пазара автомобилите произвеждат 671 конски сили, задвижвайки и четирите колела. За шампионата са предвидени 14 автомобила, като са обявени и планове за пътни версии.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МП4

    5 5 Отговор
    100% умишлено
  • 2 ГолЕм си праЗ

    6 3 Отговор
    Изгорели едни ламарини, важно е хората да са живи и здрави🧐🤔😹😭🦧
  • 3 ДрайвингПлежър

    12 3 Отговор
    А не, не, купете си електричка и си я паркирайте в гаража. Приятно спане!
  • 4 Дрифт

    1 7 Отговор
    Гумите се палят от прегряване,привличат мълния и газовата бутилка експлодира.
  • 5 Иван от Троян

    8 4 Отговор
    Айде още едина изгоряла батерия ,купувайте това е бъдещето .Бъдещето ама ДРУГ ПЪТ .Най добрата технология е буталото и горивото бензин и дизел .Нито на ток нито на вода ,за газ да не говорим хахахахахха
  • 6 Това е

    3 0 Отговор
    поличба и предупреждение да не се поругава една легенда!!!