Last news in Fakti

30 Октомври, 2013 09:05 46 102 25

Най-мощните джипове на БГ пазара

  • mobile.bg-
  • bazar.bg-
  • мощни джипове

 

Миналата седмица ви разказахме за най-мощните автомобили, които се продават у нас, а статията предизвика сериозен интерес сред нашите читатели. Именно поради тази причина сега решихме да споделим с вас информация за най-мощните джипове, които се предлагат в родината ни. Статистиката е базирана на информация от публикуваните обяви в най-голямата автомобилна страница в България mobile.bg и сайта за безплатни обяви на частни лица Bazar.BG. Очаквано повечето автомобили с повишена проходимост и мощност над 600 к.с. са подложени на доработка. Тунинг изпълненията са на известни световни студиа, а три от автомобилите в топ 5 на най-мощните джипове у нас са с марка Mercedes-Benz. По-конкретно става дума за култовата G-Klasse. Останалите представители, които попадат в челната петица, са дело на BMW и Porsche. Ето и петте най-мощни джипа, които се продават на родния пазар.

 
1. Най-мощното предложение идва от компанията Ratola, която е официален представител на тунинг фирмата Brabus у нас. Става дума за свръхнапомпана G-Klasse, мощността на която достига умопомрачаващите 800 к.с. Цената на този джип е 409 900 евро. (виж повече)
 
2. Спортното купе с повишена проходимост Х6 достойно представя марката BMW в тази своеобразна класация. Въпросният екземпляр е тунингован от G-Power, като благодарение на това, мощността на баварския SAV нараства до 725 коня. Цената е 157 000 евро. (виж повече)
 
3. Третата позиция заема най-новото попълнение в гамата на Mercedes-Benz G-Klasse. Това е уникалната джипка с шест задвижващи колела, която отново е доработена от Brabus. Тунинг специалистите от Ботроп са донапомпали G-Klasse 6x6 до 700 к.с. Цената на този уникат е 482 300 евро. (виж повече)
 
4. Четвъртата позиция отново е за Mercedes-Benz G-Klasse. Тук обаче става дума за заводски тунинг от AMG. Точната модификация е G 65 AMG V12 Bi-Turbo - един стоков всъдеход, разполагащ под капака си с 612 к.с. Цената му е 200 400 евро. (виж повече)
 
5. Последната позиция в класацията на петте най-мощни всъдехода, продавани в България, заема Porsche Cayenne. Свръхбързият всъдеход е в изпълнение S и е доразработен от тунинг компанията Techart. Мощността му е 600 к.с., а цената - 89 900 лв. (виж повече)

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    2 2 Отговор
  • 2 Бекича Веееее

    8 3 Отговор
    Само Немски шедьоври! Наистина доста красиви зверове
  • 3 Nickname

    4 5 Отговор
    Продават се в България??
    Това са публикувани снимки на тапети за монитор. Пълно е в нета с такива

    http://tuning.carwallpapers.cc/index.php?p=static&page=brabus-800-widestar-mercedes-benz-g65-amg-2013-2
  • 4 skier

    4 5 Отговор
    Естествено, че се продават у нас. Ратола не е случайна фирма, нито и другите автокъщи. Това, че може някои да са извън страната или да има други снимки не означава, че ако извадиш парите няма да ти я изкарат веднага или в най-лошия случай да ти я докарат за десетина дни.
  • 6 Ivailo Chankov

    3 3 Отговор
    Простотии да искаш, мощни джипове, само като го чуя това някъде и много ме избива на смях, защо на един джип му трябват толкова много коне, да може като го настъпят да се търкаля по-лесно ли ?

    Коментиран от #7

  • 7 Dr. Dick

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ivailo Chankov":

    Ако беше някоя витара или паджеро, щеше да обясняваш колко са върха и колко много върви за джип.

    Коментиран от #11

  • 8 Кобрата

    3 3 Отговор
    ONLY GERMAN CARS ARE THE BEST
  • 9 Petar st

    7 1 Отговор
    Новите GL-ли също са много добри.Обаче ми е много интересно как станаха толкова много в София след като GL63 струва към 400 хилки, а GL500 към 200 чисто нови..костюмарите си крадът яко с двете ръце и краката даже..
  • 10 ваня панайотова

    2 2 Отговор
  • 11 Станимир Христов

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Dr. Dick":

    Ами явно ги разбираш нещата...я кажи с кое ще стигнеш по-далече в дълбок неутъпкан сняг с BMW X6 или с PAJERO и тогава дали ще има значение колко малоумни коня има ръганата X6 и дали ще е от значение за колко прави 0-100 или за теб ще е по-важно да се измъкнеш...

    Коментиран от #12, #14, #15, #16, #17

  • 12 Ognyan Petrov

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Станимир Христов":

    Определено с Pajero. Та било то и 20 годишно. Даже и с Лада Нива.
    Няма значение марката. Глупаво е един джип да е напомпан до умопомрачителни коне. Конете не те измъкват от сняг или кал. Важното е смаото 4х4 да е читаво и да имаш бързи и бавни. Бавните предавки те вадят от дълбок сняг или кал.
  • 13 ВИП АМГ

    0 5 Отговор
    G klasata e nomer 1

    Коментиран от #24

  • 14 Dr. Dick

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "Станимир Христов":

    Къде? В Антарктида при пингвините ли? С това Паджеро сигурно може да прокопаеш и топла връзка между южния и северния полюс. Сигурно има и режим за каране върху айсберг и лов на моржове.
    В дълбок неутъпкан сняг не виждам смисъл да ходя и едва ли ще имам работа там.
    Иначе една G-класа с нормални гуми (не нископрофилни) и окачване едва ли ще има проблем да отиде където и да е. А едно Х5 има предостатъчно offroad капацитет, за да върши работа във почти всякакви условия.

    Коментиран от #19, #21

  • 15 Dr. Dick

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Станимир Христов":

  • 16 Dr. Dick

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Станимир Христов":

  • 17 Dr. Dick

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "Станимир Христов":

    Нещо повече от това трябва ли ти?
  • 18 ВИП АМГ

    4 1 Отговор
    pravite li razlika mejdu SUV i istinski jip?
  • 19 Станимир Христов

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Dr. Dick":

    Приятелю, в случая аз коментирах BMWx6 а не съм казал нищо за x5но щом си решил да ми показваш някакви клипчета от нета... иди зимата в планината и сам си разгледай за какво иде реч.
  • 20 Бай Иван

    2 3 Отговор
    БМВ нямат добър джип! Имат добри коли които приличат на джипове. БМВ е кола за млади келешчета а когато човек стане на 50 вече трябва да е събрал пари за да си купи истинска кола а именно МЕРЦЕДЕС!!
  • 21 iiiiiii!!!!!!!!

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Dr. Dick":

    Това , че ти няма да ходиш в неотъпкан сняг незначи , че никой няма да ходи и точно БМВ да кажеш , че имат офроуд капацитет

    Коментиран от #22

  • 22 Dr. Dick

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "iiiiiii!!!!!!!!":

    Казах, че има достатъчно, не казвам че е проходим колкото някой джип къса база с бързи бавни скорости. И стига сте ги сравнявали с някви олекотени джипчета, които са правени за горски условия.
    Х5 и МL трябва да се сравняват с Lexus RX или някое Infiniti, където резултатите ще са най-много същите.

    Коментиран от #23

  • 23 iiiiiii!!!!!!!!

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Dr. Dick":

    Имах предвид за Паджеро , че е един от най-проходимите джипове , а не за инфинити и лексус , те са същите.Това са джипове за път или да ги караш в градски условия , за зимата ,са добре , но не и за офроуд.
  • 24 Енцо Енцо

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "ВИП АМГ":

    Сузуки самурай е по- проходим от г-клас. Тествано!

    Коментиран от #25

  • 25 Симеон Тасев

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Енцо Енцо":

    а някога да си се качвал на г класа така само да се повозиш
  • 26 Кобрата

    0 0 Отговор
    ''Който обижда той завижда'' ако се качите поне веднъж в една от тези машини по-горе...ще се на.ерете ок кеф