Last news in Fakti

31 Юли, 2023 11:53 18 787 13

Защо собственик на Hyundai смени емблемите на колата си с такива от Ford

  • hyundai-
  • kia-
  • кражби

За самоделното „ребрандиране“ има основателна причина

Защо собственик на Hyundai смени емблемите на колата си с такива от Ford - 1

Собственик на Hyundai смени емблемите на своята кола с такива на Ford, като тази трансформация заврихри истинска словестна война в социалната мрежа Reddit. Авторът на публикацията е убеден, че собственикът е решил да „преименува“ своя Hyundai Sonata, за да избегне кражба.

Както вече ви информирахме, в САЩ има бум на кражби на южнокорейски автомобили, тъй като е безполезно е да се разчита на фабрична защита. И докато повечето собственици на автомобили Kia и Hyundai се чудят какви допълнителни защити да монтират на колите си, то този е измислил доста хитър трик - имитацията на други модели може да бъде изход.

Предизвикателството за кражба на автомобили Kia и Hyundai стартира миналата година и оттогава южнокорейските модели оглавяват класациите за най-уязвими автомобили зад Океана. Автомобилният производител е готов да плати допълнителни "блокери" на стойност до $300 на собствениците за своя сметка.

Въпреки това, не всеки е готов да отдели време за премахване/инсталиране на механични защити „против кражба“. Собственикът на въпросната Hyundai Sonata е решил проблема по оригинален начин, опитвайки се да заблуди непълнолетните престъпници, като смени всички табелки, указващи марката и модела, с подобни на Ford.

И тъй като дизайнът на съвременните автомобили е подобен, автомобилът вече прилича на Ford Taurus от 2016 г. Потребителите на Reddit пишат, че емблемите на Hyundai биха могли да бъдат заменени с логото и на Subaru със същия успех, защото моделът има и прилики с Legacy.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амииии

    18 4 Отговор
    Щото е от Перник.
  • 2 сектант

    18 49 Отговор
    Съжалявам собствениците на корейски автомобили - само проблеми - дефекти, зловонии, евтини материали, изгарящи лед фарове зимата, тракане, с 3, 4 разход над фирменото заявено и се крадат за някакви секунди. Дачия никога не е имала такива проблеми.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Никси

    17 6 Отговор
    е не се ли сетихте защо , сега териката като отиде в Мото-Пфое , ще каже я ми дайте е това там Волво хц-90 примерно или е Оня там Ягуар за Бартер , я вижте къв Форд ви карам бе , вкаран от Америка , такъв тука нема !!!😊🙃😉☺️🤥🙂🤤😏.

    Коментиран от #12

  • 4 По-добре

    22 4 Отговор
    Направо да си беше купил Форд !

    Коментиран от #7

  • 5 Драгой

    41 2 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Нека изгарят фарове, но не сменят мотори и скорости на 30000 км като при VW. Аз който познавам с корейска кола само кара, а като влезеш в някой форум на VAG само за ремонти и майстори приказват.

    Коментиран от #10

  • 6 Ма то

    17 0 Отговор
    Таман си мислех, че ги настигаме американците, а пак са пред нас с две дължини... "оглавяват класациите за най-уязвими автомобили зад Океана."
  • 7 Дино

    13 11 Отговор

    До коментар #4 от "По-добре":

    Не може, Форд не произвеждат леки автомобили в САЩ от няколко години. Имат 4 модела камионетки и това е. Не случайно човека е избрал емблема на Форд - никой не би искал да има това недоразумение.

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хюндавай

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Не така пич , имам такъв .
    Проблем имам само с горенето на масло , 1 л на 100 км .
    Рейката , електрическата , само 5000 бона ми искат за смяна .
    И други такива ,, дребни ,, проблеми .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Знайко

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Дино":

    Човек, нямам време да ти изброявам колко неща са направили Форд за първи път , щото няма да ми стигнат символите. Имал съм Форд ескорт Джия 1.6 8 клапана 105 коня, брони в цвета на купето и син металик , дето всеки калник изглежда че е с различен цвят. Минах на едно черно по корем и съм скъсал бензинопровода и помпата се изпръцка....и така , тъпото фордче си пали само на газ отряз, а зимата поливаш една бутилка топла вода на изпрателя и пак си пали без бензин. Идва един квартален хулиган, приятел на тоя от когото го купих и ми вика...страшна кола, лично съм я карал с 240 към Приморско! Смятай колко е зле Форд!
  • 12 Знайко

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Никси":

    ...а по въпроса за цените на резервните части на МОто-Пфое всичко е 4 пъти над себестойността си в Европа. Фар за баничарка, обикновен-245 лв , това преди 15 години, сега може да е 500. Но това ,че там са алчни м не значи че Форд са смотаняци. Само погледнете за новото Е-Мак кви патенти има и ще ви падне шапката!

    Коментиран от #13

  • 13 Никси

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Знайко":

    не казавам нищо лошо за Форд , но Ганьо все ще измисли някоя мушенгия , и статията е предимно за кражби на Хюндай и Киа , за това го написах първото , шоу да става , иначе кой ще ти даде кон за кокошка , защото коня може да оре с плуг , да тегли каруца , за спорт и конни надбягвания , а кокошката е само да снася яйца , да се челстри с петельо и да кудкудяка и да сеее перушина по дворо и накрая айде у тиганьо , та кой ще ти даде Волво хц-90 или Ягуар или Реиндж Роувър Спорт за Хюндай Санта фе менте Форд !!!🤠🤡🙃🤥😊😪😪😌😓🤮😏.