Last news in Fakti

3 Август, 2023 16:40 5 754 11

Ето как ще изглежда новото Peugeot 3008

  • peugeot-
  • 3008
Ето как ще изглежда новото Peugeot 3008 - 1

Дебютът на новия кросоувър на Peugeot наближава, а компанията преди няколко седмици разпространи тийзъри на модела , които ни позволяват да разгледаме основните детайли на външния му вид. Сега ви показваме и изображения на цялостния вид на иновацията, която ще дебютира пред публика след малко повече от месец.

Компактният кросоувър Peugeot 3008 беше представен за първи път през септември 2008 г. на автомобилното изложение в Париж. Днес на поточната линия е второто поколение, чиято премиера беше през 2016 г. на същото изложение, а четири години по-късно моделът получи рестайлинг. Сега, моментът е подходящ за планирана смяна на поколенията и френската компания вече многократно публикува различни изображения от детайли на автомобила.

Ето как ще изглежда новото Peugeot 3008

В третото си поколение 3008 ще промени радикално външния си вид, сега ще бъде направен в така наречения стил на крос-купе със "свити" задни колони. Между другото, миналата година французите демонстрираха подобен модел - крос-лифтбекът Peugeot 408. Новото 3008 ще се отличава от него с по-висока каросерия, както и с оригинален дизайн на предната част.

Тук ще се появят по-прости фарове, които ще бъдат съединени с радиаторната решетка от три брандирани вертикални ивици от LED светлини. Страничните стени също са направени малко по-прости поради по-малкия си брой щампования, а основната е строго хоризонтална, минаваща точно под стъпаловидната линия на перваза на прозореца. В задната част най-характерният елемент са светлините с три ъглови сегмента от светодиоди. Освен това кросоувърът ще получи (поне като опция) джанти с цветни вложки.

Вече е известно, че новият 3008 ще бъде първият сериен модел на корпорацията Stellantis, който ще се прави на модулната платформа STLA Medium, обявена през 2021 г. заедно с три други нови платформи - STLA Small, STLA Large и STLA Frame. Първоначално са разработени за електрически автомобили, но не е изключена появата на версии с двигатели с вътрешно горене. Премиерата на новия продукт ще се състои през есента на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    8 4 Отговор
    Цената му ще бъде с 11 процента по-скъпа от Москвич.
  • 2 истина ти казвам

    5 10 Отговор
    Що муцунката му ми прилича на китайски кочиняк?🙄🤢🤢🤮🤮
  • 3 Амидобре

    2 4 Отговор
    Тупуз

    Коментиран от #8

  • 4 3008

    3 5 Отговор
    Закупих 3008 още първия модел, но може би трябва да го сменяме за нещо по-мощно и по-голямо, за да мога да си дърпам караваната. Спрял съм се на Мазда CX 60 дизел 254 коня такуми. Тези миксери които почнаха да правят не се вписват в моите планове.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Да ви осветля

    5 2 Отговор
    Рено Астрал е по-красиво от новото Пежо 3008.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дедо

    5 2 Отговор
    тия правят коли, а ние нищо, даже и доматите вече внасяме
  • 10 Знайко

    1 0 Отговор
    Вчера видях на живо крос-лифтбека 408 и даже го загледах. Задницата е готина, има спортен вид, а отпред също изглежда добре. Не мога да разбера защо са направили джантите все едно е логото на фолксваген? Някой няма ли накрая да предложи истински леки джанти , спиците на които да осигуряват охлаждане за спирачните апарати и да не са широки две педи...и без това никой не кара тези коли с 240!
  • 11 Троян

    0 1 Отговор
    Купи си едно Волво чисто ново, и не занивавай със таралясници нов внос на много години.