Last news in Fakti

4 Август, 2023 14:02 2 478 2

Lamborghini празнува 60 години със специален Huracan

  • lamborghini-
  • huracan-
  • sterrato

Sterrato Opera Unica е с ръчно направена боя

Lamborghini празнува 60 години със специален Huracan - 1

Когато Lamborghini отпразнува 50-годишнината си през 2013 г., компанията представи Egoista - уникален модел на базата на Gallardo с една седалка. Поглед напред към 2023 г., 60-ият рожден ден се отбелязва с друг специален автомобил, базиран на наследника на Gallardo – Huracan и то по-проходимата версия Sterrato, който също е превърнат в уникална машина.

Разработен от отдела Ad Personam на Lamborghini, отговарящ за създаването на силно персонализирани автомобили, уникалният суперавтомобил с V10 има специално покритие, което наподобява морето и небето на Сардиния. Той може да се похвали с ръчно рисувана, трицветна боя, създадена да имитира кристалния ефект на замръзнала течност.

Първият слой боя, нанесен от Lamborghini, е солидна Blu Amnis, след което ръчно е гравирана Blu Grifo, последвана от Blu Fedra по време на трудоемък процес, отнел над 370 часа. Сложната работа с боята се допълва от матовочерния покрив и праговете, заедно със сплитерите и изпъкналите арки на колелата, които имат същия цвят. В допълнение, 19-цоловите джанти също са матово черни, за да завършат външните промени.

Що се отнася до интериора, хората от Сант'Агата Болонезе са решили да го изпъстрят с открити повърхности от въглеродни влакна и кожа Blu Delphinus. Можете да я видите на седалките, арматурното табло и картите на вратите, докато арматурното табло и воланът комбинират тази кожа със специално боядисана алкантара. За разлика от Egoista, който никога не е бил продаден, Huracan Sterrato Opera Unica е част от производствената серия от 1499 бройки, като е обозначено със специална табелка, монтирана вътре.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези

    3 0 Отговор
    Един работник със средна нето- заплата би ли могъл да си позволи подобен автомобил? Тя кризата само за бедните, що? Сития на гладния не вярва.
  • 2 Порно

    3 0 Отговор
    При повечето производители работниците в заводите имат парите да си купят кола от марката, макар и не върховите модели. При суперавтомобилите не е така , и не ме притеснава. Лошото е, че автомобилите от масов клас, които бяха в рамките на 30 000 лева, в ковид кризата скочиха над 50 000 лева, и пълзят нагоре.Някои направо спряха бюджетните модели. Това е лошото.