Last news in Fakti

13 Август, 2023 10:30 2 142 2

Jeep се сбогува с дизеловия Gladiator

  • jeep-
  • gladiator-
  • дизел

Пикапът ще бъде направен в 1000 броя

Jeep се сбогува с дизеловия Gladiator - 1

Jeep Gladiator Rubicon FarOut отбелязва края на производството на дизеловия пикап, който съвсем скоро ще слезе от поточната линия. Двигателят беше представен за моделната 2021 г. с мощност от 264 конски сили и въртящ момент от 600 нютон метра. Той работи съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия и според Jeep може да измине 805 километра с пълен резервоар, преди да се наложи отново да спрете на бензиностанция.

Специалната версия е оборудвана с предни и задни мостове Dana 44 от трето поколение с предавателно число 3,73 и двустепенна предавателна кутия Rock-Track с предавателно число 4,0:1. В предната част на автомобила може да отличите специалната версия по сатененочерната радиаторна решетка. Джантите са специални 17-цолови, обути в гуми за всякакви терени. Графика на капака "Diesel 3.0L" и ексклузивната емблема на задната врата напомнят на всички, че това е специалното издание, което слага край на дизеловите пикапи на марката.

В интерироа Jeep залага на черни кожени седалки с контрастни червени акценти, както и панели на арматурното табло с черна кожена тапицерия и червени акцентни шевове. В списъка с оборудването са включени LED осветление, пакет за студено време и пакет за теглене на ремарке и електрическо оборудване за тежки условия.

За моделната година 2023 ще бъдат произведени само 1000 автомобила. Те ще могат да се поръчват до края на септември 2023 г. Първите клиенти ще получат своя нов Jeep Gladiator Rubicon FarOut в началото на третото тримесечие на 2023 г.

След оттеглянето на дизела Jeep ще продължи да предлага 3,6-литровия двигател Pentastar V6, съчетан с шестстепенна механична или осемстепенна автоматична трансмисия.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    6 2 Отговор
    ДА ВИ ОТКРЕХНА ЕДНА МРЪСНА ТАЙНА
    НА ВСИЧКИ ТИЯ ПИКАПИ С КОМФОРТНИТЕ КАБИНИ И ГОЛЕМИТЕ МАТОРИ
    .....
    НЯМА КАК В БАГАЖНИКА ДА РАЗПЪНЕШ ПАЛАТКА
    ЗАЩОТО Е САМО 1.50 МЕТРА
    .....
    А АКО ТРЯБВА ДА СЛОЖИШ ТАЛПИ В ТАКЪВ ПИКАП, ТРЯБВА ДА СВАЛИШ ЗАДНАТА ВРАТА
    ...
    И КЪВ Е ТОГАВА СМИСЪЛА ?
    ....
  • 2 с 82 литра

    0 0 Отговор
    резервоар е нормално да се минат 800 км.