Last news in Fakti

13 Август, 2023 13:10 2 110 5

Ford отлага пускането на Explorer в Европа

  • ford-
  • explorer-
  • explorer ev

Причините са свързани с нови стандарти за батериите

Ford отлага пускането на Explorer в Европа - 1

Ford отлага пускането на европейския пазар на новия Explorer, който трябваше да се появи в шоурумите в началото на следващата година. Сега компактният SUV на ток се предвижда да се появи през лятото на 2024 г. Като причина за забавянето Ford посочва новите европейски стандарти за батерии.

"Ford подкрепя предстоящия европейски стандарт за електромобили, защото той е в съответствие с вътрешната ни философия за предоставяне на висококачествени и безопасни автомобили на нашите клиенти по целия свят. Това означава, че новият Explorer вече ще се доставя на клиентите от лятото на 2024 г.", заяви говорител на Ford пред Automobilwoche, цитирани от Automotive News Europe .

Запознати от индустрията подозират, че за забавянето на Explorer има друга причина, тъй като за този стандарт се знае от доста време. Според някои, причината може да е фактът, че разработването на нови електрически автомобили на Ford в Европа и Северна Америка не е синхронизирано.

Ford се електрифицира в Европа по-бързо, отколкото в САЩ и автомобилният производител заяви, че пътническата му гама в Европа ще стане изцяло електрическа до 2030 г., пет години преди крайния срок на Европейския съюз за забрана на продажбата на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене.

За да се появят бързо на европейския пазар нови масови автомобили само на ток, Ford използва платформата MEB на Volkswagen Group, която е в основата на VW ID.4, който е свързан технически с новия Explorer и за подобен SUV в стил купе, който ще използва обща основа с VW ID.5. Ford произвежда електромобилите на базата на MEB в завода си в Кьолн, Германия, където до преди няколко месеца се произвеждаше Fiesta,

Следващото поколение електрически автомобили на Ford ще използва нова платформа, разработена в САЩ, като се очаква те да се появят през 2025 г. Ford заяви, че от средата на десетилетието ще произвежда изцяло електрически автомобили с тази платформа за Европа в завода си във Валенсия, Испания. Шефът на отдела за леки автомобили на Ford в Европа Мартин Сандер заяви в интервю пред Automotive News Europe през юли, че автомобилите на тази платформа ще бъдат пуснати в Европа след САЩ, но не посочи конкретни срокове.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловец

    6 3 Отговор
    В този explorer ще мога ли да натоваря две кучета отзад и да го паркирам в слънчогледа.
  • 2 Спиро

    9 4 Отговор
    Форд, циганин и коза мрът от веднъж, а и зимно време не работят.

    Коментиран от #3

  • 3 Форд- горд

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Спиро":

    Щото частите са МНОГО скъпи и са кът.
  • 4 Инкасатор

    7 1 Отговор
    Истината е че Форд е пред фалит

    Коментиран от #5

  • 5 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Инкасатор":

    Е как ве...нали имат ЕСО тек, ЕСО буст и титла двигател на годината? Аз ако съм ще продавам двигатели на всички , ще оставя 5 модела- спортен, седан-крос, джип , малък градски и семеен ван и пак няма да фалирам! Даже пред вид качеството на моторите, може и да им продавам и доста части за ремонт!