Last news in Fakti

28 Август, 2023 10:20 4 754 3

Ясна е цената на новия Rolls-Royce. Колосална е? (ВИДЕО)

  • rolls-royce-
  • droptail
Ясна е цената на новия Rolls-Royce. Колосална е? (ВИДЕО) - 1

Както вече ви информирахме, новият Rolls-Royce Droptail беше представен на ретро изложението в Монтерей (САЩ). Това, което стана известно впоследствие, е цената на ексклузивния кабриолет, която възлиза на колосалната сума от 25 милиона долара. От този ултра скъп Rolls Royce ще бъдат произведени само четири екземпляра.

Rolls-Royce Droptail е елегантен двуместен кабриолет с подвижен покрив и с дълъг преден капак. Марковата решетка е комбинирана с тънки фарове. Вратите на автомобила се отварят срещу движението, като автомобилът е дълъг 5.3 метра, широк 2 м и е оборудван с огромни 22-цолови джанти.

Ясна е цената на новия Rolls-Royce. Колосална е? (ВИДЕО)

Първият екземпляр на Droptail има специален червено-черен цвят, който е вдъхновен от черните рози бакара. Разработването на интериора на Rolls-Royce Droptail отнема на специалистите от марката две години. Той също е изработен в червени и черни цветове, а основната му характеристика е мозайка, направена от 1603 парчета дърво. Шарката символизира падащи розови листенца.

Още от характерните особености на Rolls-Royce Droptail са предния панел в салона, който разполага със скъп часовник Audemars Piguet Royal Oak, а между седалките има специално заключващо се отделение за шампанско.

Ясна е цената на новия Rolls-Royce. Колосална е? (ВИДЕО)

Кабриолетът Rolls-Royce Droptail е изграден върху собствена платформа от стомана, алуминий и карбон. Той е оборудван с 6.6-литров V12 мотор, който развива 593 к.с. и 840 Нм. С 8-степенната автоматична скоростна кутия ускорението до 100 км/ч отнема по-малко от 5 секунди, а максималната скорост е ограничена до 250 км/ч.

Ясна е цената на новия Rolls-Royce. Колосална е? (ВИДЕО)

Трябва да се отбележи още, че новият Rolls-Royce Droptail не е най-скъпата нова кола в днешно време. Неговият предшественик, Rolls-Royce Boat Tail, струваше 28 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Развеселен

    21 2 Отговор
    Един за Путин, един за Кадиров, един за принца на Саудитска Арабия и един за Ким.
    Толкова!
  • 2 Хареса ми

    5 1 Отговор
    6.6-литров V12 мотор, който развива 593 к.с. и 840 Нм. С 8-степенната автоматична скоростна кутия

    но цената не е за мен ;-)
  • 3 В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ БОЙКО ПЛАЩА ПРОТЕСТИТЕ

    1 0 Отговор
    АКО МИ ДАДАТ ТАЯ КОЛА ЩЕ Я НЪПЪЛНЯ ДО ГОРЕ С НАЙЛА !