Last news in Fakti

20 Септември, 2023 09:24 3 269 19

Bugatti Chiron Super Sport срещу Tesla Model S Plaid (ВИДЕО)

  • bugatti-
  • chiron-
  • chiron super sport-
  • tesla-
  • model s-
  • plaid

Два автомобила от коренно различни категории

Bugatti Chiron Super Sport срещу Tesla Model S Plaid (ВИДЕО) - 1

Bugatti Chiron Super Sport и Tesla Model S Plaid са два коренно различни автомобила, които имат някои съществени прилики. Един от автомобилите с най-голям бензинов двигател на пазара се изправя срещу електромобил с едни от най-добрите характеристики в своята категория. Кой от двата ще победи, може да видите във видеото в края на текста.

Bugatti-то от своя страна разполага с 8.0-литров бензинов W16 двигател с четири турбини и максимална мощност от 1600 конски сили. Въртящият момент от 1600 нютон метра се предава към четирите колела, а теглото е 1945 килограма. В същото време Model S Plaid в изпълнение Track Pack е с по-скромните 1034 конски сили и въртящ момент от 1424 нютон метра, които се осигуряват от три електромотора. Теглото тук е 2162 килограма.

Двата автомобила се изправят един срещу друг в три дисциплини, включващи старт от място, както и доускорение от 80км/ч. В последната надпревара, изпитанията са за спирачките на двата автомобила, като тук теглото и тяхната големина, разбира се, имат най-голямо значение.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 все марки

    16 4 Отговор
    На Българските зърнопроизводители

    Коментиран от #14

  • 2 Къпан пор

    10 4 Отговор
    Теслата стартира по добре,но на финала Бугатито я отвя.
  • 3 Интересно

    12 4 Отговор
    Бугати стига до 490, може би и повече, но за 800м Plaid вдигна 300 (186 mph), а най-наточеното Бугати 330. И спира по-зле, при все че е 200 кила по-леко.
    И събира 2-ма души без багаж.. за 4 милиона повече пари.
    Мисля да отворя мобилето и да потърся обява за "Model S Plaid Налична" на цената на панелка в Люлин, да сложа байка и ските отзад и да карам разумно: 300-350, не повече.

    Коментиран от #4

  • 4 РЗС

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Интересно":

    А успокой се малко с тия километри. Теслата е ограничена на 200 мили или 320км. А и да не беше няма гуми за повече. Бугати е на специални гуми за такива скорости.
  • 5 Реално

    6 4 Отговор
    Модел S е 8.8 на драг, 4 коли пред Широна. Яни не може да кара.

    Коментиран от #12

  • 6 РЗС

    6 11 Отговор
    Само да поясня, електрически коли никога не могат да бият двг и визирам топ фюъл драгстърите, които взимат 400м за под 5 секунди с над 500км в час. Вярно, че двигателят държи по едно състезание преди основен ремонт, но постижението е непосилно за колички на батериики

    Коментиран от #7

  • 7 На практика

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "РЗС":

    При RC количките отдавна е факт. При по-големите се случва не с батерийки, а с ултракондензатори. Буталата и коляно-мотовилковата група няма как да достигнат силовите полета и електромагнитната тяга. Най-бързият влак е безколесният MagLev - 603 км/ч. Електромагнитните оръдия (rail gun) отдавна задминаха зенитните по далекобойност. Буталата не могат да стигнат и оборотите на един ротор, който се върти без триене (при Plaid IPM-SynRM моторите развиват над 20,000 об./мин.).
    Долу можеш да видиш аксиален електродвигател "DARK MATTER" в Koenigsegg Gemera: корпус от кован въглерод, 38 сантиметра, 39 кг, шест фази, 800 коня, 1250 нютона. И не се нуждае, както каза, от разглабяне и ревизия след всеки старт.

    Коментиран от #8, #9, #10, #16

  • 8 РЗС

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "На практика":

    Пусни видео на електричка дето бие драгстър, теории много. Показно трябва! В тубата има безброй видеа на драгстърите и нито едно с електрокар. Кьонингсег макар и много бързи коли, нямат абсолютно никакъв шанс срещу драгстър с каквато технология да са. Нито пък нещо друго. Драгстърите са фактически рама с двигател на колела. Пилотите едва издържат на ускорението от над 5g, което никое средство на колела не може да постигне, дори и изтребителите. Това пише в гугъл. 338 мили / 540км за 3.38 секунди за 1000 фута / 305 метра. Брутално!
  • 9 РЗС

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "На практика":

    0-160км драгстър ги взема за 0.7 секунди, това е при тръгването, за останалите 2.7 секунди развива до 540км. Развиват шум от над 150 децибела
  • 10 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "На практика":

    Таралесльо пак е превеждал с гоогле.Какво ли е това нещо кован въглерод, спейшълисте.Нещо като ултра твърда и мега еластична стомана?Може би като еластичен колянов вал?

    Коментиран от #11

  • 11 Този

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Толкова разбираш и ти. На какво се кове - наковалня. С какво се кове - чук. Ората чукат въглерод и правят корпус, кое не е ясно. Шегата на страна, доста се навъдиха такива ГоОоОоОогле разбирачи...

    Коментиран от #15

  • 12 Смях

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    Хахаха Яни не можел да кара електричка? А другият може ли да кара Бугати? Откъде ви намират такива.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мустафа МАН аф

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "все марки":

    Стани и ти зърнопроизводител или е лесно да гледаш в чуждо канче
  • 15 Хайл 14/88

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Този":

    Как да не разбира??? Та той ОТЛИВАШЕ КУПЕТА НА ТЕСЛА С ПРЕСА!!!! ЛЕЕШЕ БЕТОН БЕЗ КОФРАЖ!!!! ти ще му кажеш,че не може да кове въглерод...та това е галин ганев-експерт по тесли....с шарени дръжки🤣🤣🤣🤣 тоя все едно и също знае-вижте тесла,това,онова но не казва колко часа след такова "бягане" стои в контакта
  • 16 Хайл 14/88

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "На практика":

    С коя тесла коваха въглерода... де.бил
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хайл 14/88

    3 1 Отговор
    -Защо заключвате тая тесла,никой няма да ви я открадне?
    -Абе нощно време влизат и с.е.р.ъ.т в нея
  • 19 чичо Гошо

    0 0 Отговор
    Никога кутиика на батерий и жички не може да бъде по- добро от агрегат с вътрешно горене..Само плиткоумни, могат да си купят подобно нещо