Last news in Fakti

29 Септември, 2023 10:33 1 121 0

Шефът на Jeep напуска поста си

  • jeep-
  • шеф-
  • изпълнителен директор

Причината е ниски продажби

Шефът на Jeep напуска поста си - 1

Главният изпълнителен директор на Jeep Кристиан Мьоние се оттегля от поста си на 1 ноември. Stellantis вече има негов заместник и той се казва Антонио Филоса. До момента той заемаше главен оперативен директор на Stellantis Южна Америка, но от началото на предпоследния месец на годината ще заеме новата си длъжност.

Мьоние се присъединява към Jeep от Nissan, където ръководи марката Infiniti като президент. Той стана глобален президент на марката Jeep през май 2019 г., преди да бъде назначен от Stellantis на настоящия си пост през януари 2021 г. Автомобилният производител заяви, че Мьоние си взима "дълга почивка, за да се съсредоточи върху личните си интереси".

Мьоние публикува дълго съобщение в Linkedin за напускането си, в което нарича Jeep една от "най-красивите и мощни марки в света". По време на времето, когато "яростно" защитаваше марката", той контролираше разработването и пускането на хибридната марка 4xe на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА