Last news in Fakti

29 Септември, 2023 17:00 2 051 3

Разработва ли Audi наследник на R8?

  • audi-
  • e-tron-
  • r8

Възможно е да видим и ново поколение на TT

Разработва ли Audi наследник на R8? - 1

През 2015 година Audi представи електрически вариант на суперавтомобила R8 с името R8 E-Tron. С по-малко от 100 продадени броя, моделът далеч не постигна търговски успех, но въпреки това Audi никога не се отказа от идеята за електрически суперавтомобил. През 2018 г. компанията представи своята визия за електрически автомобил от този ранг с PB18 E-Tron. Серийна версия така и не последва, но от "Четирите пръстена" отново са готови да представят еквивалент на R8 с нулеви емисии.

В интервю за Autocar човекът, отговарящ за отдела за техническо развитие, категорично намекна, че някой ден ще има трето поколение R8. Оливер Хофман заяви пред британското списание, че предстоящата платформа за на Volkswagen Group може да бъде адаптирана и преконфигурирана за "емблематични автомобили - спортни автомобили и т.н.".

По-нататък той спомена, че Audi ще използва определени системи или модули, разработени за SSP, за високопроизводителни електрически автомобили. Хофман не навлезе в подробности за това кога ще видим R8 и/или TT с електрическо задвижване, но предположи, че работата вече е започнала. Както вероятно вече знаете, Audi ще пусне последния си нов модел, задвижван от двигател с вътрешно горене, през 2025 г., като всичко, което ще бъде представяно след 2026 г., ще бъде на ток или поне в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Безпилотник

    0 2 Отговор
    А на новата Мускалка ще има ли разработка .
  • 2 Факт

    5 0 Отговор
    Бойко и обещал на Хекимян такава кола.
  • 3 факти само истински

    0 0 Отговор
    така де всичко се прави да стават по скъпи ,по трошливи и по лакоми да живее прогреса в автомобило строенето,карам си А8 4,2 бензин 96 година много доволен 4х4 е до тук е без проблеми освен смяна консумативи и нямам намерение да го сменявам за нов модел докато не се строши мотора и изгние вече нама такова тенеке!!! и мотор!!! всичките след 2002 са за по 5 години дори и по малко и ае чао...