Last news in Fakti

16 Октомври, 2023 14:10 934 5

Ferrari ще приема криптовалути като плащане за своите автомобили

  • ferrari-
  • биткойн-
  • крипто-
  • продажби

Първоначално това ще се случи в САЩ, а след това и в Европа

Ferrari ще приема криптовалути като плащане за своите автомобили  - 1

Ferrari започна да приема плащания в криптовалута за своите спортни автомобили в САЩ и ще разшири схемата в Европа след искания от заможни клиенти, заяви пред Reuters Енрико Галиера, ръководител на маркетинга и търговията на автомобилния производител. "Някои от тях са млади инвеститори, които са изградили състоянието си около криптовалутите", каза той. "Някои други са по-традиционни инвеститори, които искат да диверсифицират портфейлите си".

Припомняме, че през 2021 г. Tesla също започна да приема плащания в биткойн, най-голямата криптовалута, преди главният изпълнителен директор Илон Мъск да спре таова поради опасения за околната среда.

Галиера, заяви пред Reuters, че криптовалутите са положили усилия да намалят въглеродния си отпечатък чрез въвеждането на нов софтуер и по-голямо използване на възобновяеми източници.

"Нашата цел да постигнем въглеродна неутралност до 2030 г. по цялата ни верига на стойността е абсолютно потвърдена".

Докато някои криптовалути са подобрили енергийната си ефективност, биткойнът все още привлича критики заради енергоемкия си добив. През първата половина на тази година Ferrari са доставили повече от 1800 автомобила в американския регион, който включва САЩ

Галиера не каза колко автомобила Ferrari очаква да продаде чрез криптовалута. Той каза, че портфолиото от поръчки на компанията е силно и напълно резервирано до 2025 г., но компанията иска да тества тази разширяваща се вселена.

"Това ще ни помогне да се свържем с хора, които не са непременно наши клиенти, но могат да си позволят Ferrari", каза той.

Италианската компания планира да разшири криптосхемата в Европа до първото тримесечие на следващата година, а след това и в други региони, където криптовалутите са законно приети. "Интересът е един и същ в САЩ и Европа, не виждаме огромни разлики", каза Галиера.

Ferrari се обърна към един от най-големите процесори за плащане с криптовалути, BitPay, за началната фаза в САЩ и ще позволи трансакции в биткойн, етер и USDC.

"Цените няма да се променят, няма да има такси, няма да има надценки, ако плащате чрез криптовалути", каза Галиера. Bitpay незабавно ще превръща плащанията с криптовалути в традиционна валута от името на дилърите на Ferrari, така че те да бъдат защитени от колебанията на цените.

"Това беше една от основните ни цели: да избегнем, както ние, така и нашите дилъри, да боравим директно с криптовалути и да бъдем защитени от големите им колебания", каза Галиера. В качеството си на платежен процесор BitPay ще гарантира, че виртуалните валути идват от легитимни източници и не са получени от престъпна дейност или за да бъдат използвани за изпиране на приходи от престъпления или избягване на данъци. Ръководителят на отдела за маркетинг и търговия на Ferrari заяви, че повечето от неговите американски дилъри вече са се присъединили или предстои да се присъединят към схемата.

"Убеден съм, че и други ще се присъединят скоро", каза Галиера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    0 1 Отговор
    ми то над 90 процента от криптото идва от нередни приходи, тия как мислят да гарантират от тоя битпей, че идват от легални източници, това звучи абсолютно нелепо, който се е занимавал с крипто знае. с крипто най вече се спекулира, затова цената му е толкова волатилна, просто едно голямо казино, което ако речат от САЩ и ЕС ще го занулят само с една забрана.

    Коментиран от #2

  • 2 ЕС и САЩ вече са въвлечени в играта

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "РЗС":

    Която е прекалено голяма !Китай и Индия са също вътре! Никой няма да бутне крипто даже напротив

    Коментиран от #3

  • 3 Мхм

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "ЕС и САЩ вече са въвлечени в играта":

    Дрън дрън
  • 4 Ъъъ

    0 0 Отговор
    Много хора искат да продават крипто,ама никой не купува.Та затова търсят начини да разкарат криптопозициите на всяка цена.
  • 5 А случайно

    0 0 Отговор
    Нещо компири, чушки, зарзават да приемат? Джибри от гаража?