Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 09:29 2 441 5

Toyota спира работата в шест завода след експлозия

  • toyota-
  • завод-
  • затваряне

Инцидентът се е случил при доставчик

Toyota спира работата в шест завода след експлозия - 1

Toyota преустанови работата на шест местни завода след взрив във фабрика на един от доставчиците на компоненти. Експлозията е станала в понеделник в завода на Chuo Spring в префектура Аичи, където се произвеждат пружини за редица японски производители на автомобили. Един служител е хоспитализиран, а на друг е оказана медицинска помощ с леки наранявания, съобщи доставчикът във вторник.

Говорител на Chuo Spring заяви, че инцидент, включващ експлозия в сграда в завода му във Фуджиока около 12:15 ч. в понеделник, е довел до щети в предприятието, като добави, че полицията и пожарната разследват случая.

Това е най-голямото спиране на производството на Toyota на вътрешния пазар от август насам, когато автомобилният производител беше принуден да затвори всичките си 14 завода на вътрешния пазар за един ден поради повреда в производствената си система. Toyota отказа да разкрие колко автомобила ще бъдат засегнати заради последния инцидент, но заяви, че по-късно във вторник ще реши какво ще се случи в бъдеще.

Toyota съобщи, че ще бъдат спрени операциите на 10 производствени линии в шест завода в Япония. Фабриките на Toyota Auto Body в Йошивара и Инабе, както и някои производствени линии, са изключени от понеделник вечерта, а заводите Такаока и Цуцуми бяха спрени във вторник сутринта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 089954

    5 1 Отговор
    Айде цените на Тойотите скочиха , не че са ниски де .............
  • 2 Факт

    3 0 Отговор
    Промишлен саботаж?!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 МАХМУД

    0 3 Отговор
    ИМАМ ИЗБОР СУЗУКИ ИЛИ ЧЕРОКИ..... ТИЯ ТАЙОТИ МНОГО СА СКЪПИ ПЪК ЧАСТИТЕЕЕЕ...
  • 4 ДА МИНАВАТ НА БУХАНКИ

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    И БЕЗ ТВА СА ХИТ В ЦВЯТ РОЗОВИ СЯ И ЗЕЛЕНИ ША ЗИМАТ ЩЪТ НЕ ЩЪТ....
  • 5 123

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Путин?