Last news in Fakti

27 Ноември, 2013 09:01 45 100 16

Петте най-скъпи Golf-а в mobile.bg

  • mobile.bg-
  • volkswagen-
  • golf

 

Стана традиция всяка седмица да ви информираме за различни любопитни класации, показващи, най-скъпите, най-мощните и въобще "най-най" автомобилите на българския пазар. Тези своеобразни ранглисти са базирани на данни от най-голямата интернет страница за автомобили у нас mobile.bg, както и на информация от сайта за безплатни обяви на частни лица Bazar.BG.
 
За изминалата седмица, специализираната статистика от mobile.bg съвсем не е изненадваща. Според данните от нея най-търсената кола у нас за последните седем дни е Volkswagen Golf. Тройката се допълва от още два популярни автомобила Audi A4 и Opel Astra. Баварската "тройка" и E-Klasse затварят петицата. Сега обаче ще ви представим петте най-скъпи Golf-а в mobile.bg (данните са към дата 26.XI.2013).
 
1. Vw Golf GTD 2.0 TDI DSG - Най-скъпото предложение идва от "Порше София Изток". Предлаганият екземпляр е от най-мощния дизел от седмата генерация. Мощността е 184 к.с., а скоростната кутия е с два съединителя. Цена - 57 381 лв. (вижте повече)
 
2. Vw Golf GTI Performance - Това е най-мощното изпълнение на версията GTI. Естествено става дума отново за Golf VII, автомобил с мощност 230 к.с. Предложението пак е от официалния вносител на марката. Цена - 57 003 лв. (вижте повече)
 
3. Vw Golf 1.6 TDI DSG. Една от най-икономичните версии на новия Golf. Този автомобил разполага с 1.6-литров дизел и DSG трансмисия. Мощността му е 105 коня, а колата е с пробег от 5000 километра. Цена - 52 000 лв. (вижте повече)
 
4. Vw Golf 1.4 TSI DSG. Автомобилът е от т.нар. R-line и представлява форсирана турбо версия на 1.4-литровия мотор на VW. Каросерията е с пет врати (от класацията само №2 "GTI Performance" е с три врати), а мощността е 140 к.с. Цена - 43 500 лв. (вижте повече)
 
5. Vw Golf TDI. Това е единствената "шестица" в тази класация. Високата и цена се дължи на факта, че това е мощната дизелова версия от шестата генерация на Golf - 170 коня. Пробегът е 90000 километра. Цена - 42 000 лв. (вижте повече)

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    4 7 Отговор
    Тия голфове на цената на ауди ве

    Коментиран от #5

  • 2 Николай Стоянов

    6 3 Отговор
    За тези пари може да се вземе нещо по-красиво и много по надеждно.
  • 3 Славчо Димитров

    6 4 Отговор
    За красиво е въпрос на вкус, но VW са доста надеждни автомобили, така че трудно ще намериш по-надежден. Някя Honda евентуално, но пък Civik са по-скъпи от Golf
  • 4 Антон Безлов

    8 6 Отговор
    GOLF 7 стана Автомобил на годината в ЯПОНИЯ !!!
    никога досега автомобил извън Япония не е ставала Номер едно
    Това трябва да говори адски много за качествата на немеца !
    Направили са нещо изключително , което е оценено по достойнство дори и от адски консервативните японци !
  • 5 Radostin Velchev

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    На цената на кое Ауди са бе, Шмеркер? Най-евтината А4-ка е 52'000. Един базов голф 1,2TSI може и да струва 26'000 ама като избереш по-мощен двигател и почнеш да слагаш глезотии много бързо може да надхвърли 50'000лв

    Коментиран от #6

  • 6 Shmeker

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Radostin Velchev":

    Говоря за тия от статията
  • 7 Dr. Dick

    1 0 Отговор
    Първият е много як, ама само да не му бяха направили така седалките на каренце все едно баба Вуна ги е плела...
  • 8 Бхд БхД

    2 4 Отговор
    Карал съм БМВ та Мерцедеси но като на Голфа евтина поддръжка,разход на гориво,удобство,окачване не съм виждал в добрия смисъл.За тия пари получавате всичко в едно.Не виждам виждам в България много хора които могат да поддържат останалите сегменти на VW или каквото и да е друга марка. :)

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Dr. Dick

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бхд БхД":

    Мислиш ли, че Голф 6/7 е евтин за поддръжка?
  • 10 Бхд БхД

    1 3 Отговор
    От личен опит само до Голф 5 съм стигал и съм доста доволен от избора последните 5 години.Но наистина е възможно да има дефекти при 6 и 7 но не вярвам да са нещо фрапиращо.
  • 11 Bader Imad Bader

    1 2 Отговор
    :) С тези цени голф 7 си е някакъв тест за интелигентност да дадеш 50 бона за голф при положение, че за по малки пари може да си вземеш сеат леон който поне 20% по ефтин и изглежда много по добре.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ВИП АМГ

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бхд БхД":

    aide aide karal si benz i bavarec pak si kacnal na golfa
  • 14 Victor Todorov

    1 0 Отговор
    golfa struva 50 000
    astrata struva 30 000
    hem vzema6 po evtino - hem po dobro

    Коментиран от #15

  • 15 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Victor Todorov":

  • 16 Кобрата

    0 0 Отговор
    VW е ЖЕСТОК...Опела гният бързо и са БОКЛУЦИ може Опела да е 30 000, а голфа 50 000, но евтиното винаги излиза скъпо като ти изгние Опела ще го дадеш на вторични за 300лв и ще си го сложиш хубавичко с грес в гъза пък VW са стабилни машини и гният много бавно...Икономията майка на мизерията