Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 17:59 2 090 5

Jaguar E-Type с части от BMW, Toyota и Corvette може да „разплаче“ много суперколи

  • jaguar-
  • e-type-
  • corvette-
  • bmw-
  • тунинг

Колата е с легендарния 2JZ-GTE

Jaguar E-Type с части от BMW, Toyota и Corvette може да „разплаче“ много суперколи - 1

Тунинг изложението SEMA, което започва в САЩ ще бъде домакин на някои брутални проекти и ето, че сега виждаме един от тях, който е направен съвместно от ENEOS и DevSpeed. Колата е започнала живота си като класически Jaguar E-Type, но в момента по нея могат да бъдат намерени части от различни автомобили, както и някои самоделно направени елементи.

Така например под капака на Jaguar-а вече работи двигател от Toyota и по-конкретно добре познатия 3-литров редови 2JZ-GTE. Заедно с турбина Borg Warner EFR 8474, колата генерира 740 конски сили, които се предават единствено към задните гуми. За това се грижи скоростна кутия ZF с пет предавки, която е взета от BMW E36.

Джантите са 17-цолови, а под купето се крие окачване, диференциал и други елементи от BMW E60. Спирачната сила се осигурява от предни спирачки, взети от Chevrolet Corvette (C5) от 2003 г., докато задните отново са от E60. В интериора е заложено на афтърмаркет части, седалки тип корито, спортен волан и други. Крайният резултат е един истински „Франкенщайн“, който разполага с изключителна мощност.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 механик

    11 5 Отговор
    Щом не е с раздатка от Нива никаква супер кола не може да бъде.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 жичкаджия

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "механик":

    Ееее ...опитват се хората, Ей на джантите са почти Жигулски! Може и да го докарат до нивото на Ладата

    Коментиран от #5

  • 5 Куку

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "жичкаджия":

    Ква лада ? Ти само това ли си виждал... мъка. . Коментари от комунизма..