Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 16:19 1 853 5

Вътрешна информация разкрива кога точно да очакваме нови BMW-та

  • bmw-
  • ix-
  • ix3-
  • i3-

Данните засягат главно електрическите модели

Вътрешна информация разкрива кога точно да очакваме нови BMW-та - 1

Гамата от електрически автомобили на BMW ще се увеличи през следващите няколко години, а нова вътрешна информация разкрива повече подробности за предстоящите модели и съответните им срокове за производство. Съобщава се, че баварският автомобилен производител ще пусне нов седан i3 (електрическа версия на 3 Series), заедно с SUV моделите iX3, iX4 и iX5.

Според публикация във форума Bimmerpost следващото поколение на i3 (NA0) и iX3 (NA5) ще се предлага в модификации 40, 40 xDrive, 50, 50xDrive и M60 xDrive. Тясно свързаният с него iX4 (NA7) ще се предлага само във версии със задвижване на четирите колела, а именно 40 xDrive, 50 xDrive и M60 xDrive. И накрая, по-голямото следващо поколение BMW iX5 (G65) ще се предлага във версии 50 xDrive и M70 xDrive

BMW iX3 (NA5) ще се произвежда между юли 2025 г. и октомври 2033 г., въпреки че според съобщенията представянето му на пазарите извън Европа ще се забави до пролетта на 2026 г. Твърди се, че напълно електрическият SUV ще въведе няколко функции, които ще намерят своето място в други модели на BMW. Сред тях ще бъдат новият интерфейс BMW Panoramic Vision, който ще бъде включен в стандартното оборудване, и многофункционалните масажиращи седалки. Както при всички модели на BMW, iX3 ще се възползва от екстериорните и интериорните характеристики на М Perofrmance поделението.

Вътрешният източник сподели информация и за планираните производствени серии на други модели. Съобщава се, че BMW X6 ще излезе от производство през декември 2027, което е по-рано от първоначално планираното (март 2028 г.). Интересно е, че следващото поколение на M5 (G90), което се очаква да бъде оборудвано с plug-in хибридно задвижване, ще остане в производство до февруари 2031 г. И накрая, настоящото поколение на BMW Серия 7 (G70) се очаква да бъде обновено през юли 2026 г., докато бронираното i7 xDrive60 Protection ще се предлага от юли 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мани беги

    13 2 Отговор
    идеална е за джендъря и лесбийки
  • 2 У Надин

    7 0 Отговор
    е пълно с нови беенвета...
  • 3 Пуфи

    5 0 Отговор
    Пази боже слепо да прогледа

    Коментиран от #4

  • 4 Перник

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пуфи":

    По скоро: барабар Петко с мъжете
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.