Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 12:20 1 763 3

Genesis се похвали с необичаен рекорд

  • genesis-
  • g90-
  • преден капак

Компанията има най-големия преден капак в света

Genesis се похвали с необичаен рекорд - 1

Genesis се похвали със странен рекорд в света на автомобилите, след като компанията разкри, че има най-големият преден капак от един панел в света. Трябва да отбележим, че неофициалният рекорд на Genesis е сред настоящите серийни модели, тъй като предишните модели, като оригиналния Dodge Viper, вероятно са имали по-голям капак. Във всеки случай алуминиевият капак на Genesis G90 заема площ от 2,6 кв. м. което е равностойно на 45 листа хартия А4 или 450 пощенски картички.

Капакът се простира от радиаторната решетка чак до основата на предното стъкло и предните врати, като включва горната част на предните калници (откъдето идва и определението "капандура"). Целта на дизайнерите е била да елиминират пролуките между панелите, създавайки по-изчистен вид на предната част на флагмана си.

Genesis признава, че размерът на този алуминиев компонент е довел до много предизвикателства в процеса на разработка. Инженерите установяват, че размерите на капака могат да се променят след процеса на боядисване в пещта поради термична деформация, което може да доведе до по-големи пролуки в панела. За да избегнат това, те подсилват пантите и добавят външна С-образна релса на капака, за да подобрят структурната твърдост. Всички тези промени са изисквали "значителна инвестиция в технология за формоване и оформяне на аспиратора на високо ниво", но служителите на Genesis са убедени, че тя е оправдана заради каузата.

Люк Донкерволке, главен творчески директор на Genesis, заяви: "В свят на седани без вдъхновение дизайнът на G90 затвърждава стандартите. Дизайнът на Genesis е създал най-атрактивното облекло, като му е придал пропорциите на елегантен и атлетичен Gran Turismo. Той се допълва от технологични отличия като алуминиевия капак на двигателя и най-тънките четворни светлини по технологията Micro Lens Array."


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дизайна

    2 1 Отговор
    То хубаво са направили капака, ама тези ивичести фарове са развалили фасона.
  • 2 Кой не може да смята?

    4 0 Отговор
    2.6 кв.м. са площта на 41.6 листа А4.

    Коментиран от #3

  • 3 Кой не може да смята?

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кой не може да смята?":

    Стандартният размер на пощенска картичка е 4"х6". Капакът може да се покрие със 173 пощенски картички.