Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 12:00 2 507 4

Renault ще представи евтин градски електромобил

  • renault-
  • електромобил-
  • автомобил-
  • ampere

Очаква се продажбите да стартират през 2026-та

Renault ще представи евтин градски електромобил - 1

Renault ще разкрие пускането на нов "достъпен" градски електромобил по време на деня на капиталовите пазари тази седмица за новото си подразделение за електромобили Ampere, съобщиха за Reuters три различни източника, запознати с въпроса.

Този ход е част от усилията на автомобилния производител да успокои инвеститорите и да придвижи напред листването на борсата на бизнеса си с електромобили, което се усложнява от слабото търсене на електромобили и засилената китайска конкуренция.

Автомобилът с марката Renault, който ще бъде по-малък от планираната обновена версия на култовия хечбек R5, се очаква да бъде произведен в завода в Ново Место в Словения, споменават двама от източниците.

Ampere заяви, че планира да пусне на пазара шест модела електрически превозни средства до 2030 г. Планира се новият модел да бъде пуснат в продажба през 2026 г.. Целта на Ampere е през 2026 г. да бъдат произведени 600 000 електрически автомобила, а през 2031 г. - един милион.

През миналата година Renault е продало малко под 50 000 електрически автомобила Megane и Kangoo, своите актуални модели. То отбеляза появата на електрифицирани модели Scenic и R5 през 2024 г., последвани от R4 през 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    9 6 Отговор
    Да-да, Рено ще продадат 1 милион автомобила през 2031, ако ги направят по два за лев.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    Рено и в момента продават над 4 милиона автомобила годишно и със отпадането на такива със ДВГ и заместването им с електрически е съвсем нормално да продадат 1 милион такива , стига да успеят да ги произведат , макар че най- големия проблем са батериите а цените на материалите за тях паднаха драстично последната година !! И тук не говорим за Дачия , която само тя до 2030 ще продаде поне милион електрички !! От догодина Спринг получава мотора и батерията на спрения от производство Зое , което значи 90 коня и 250 нютона въртящ момент със батерия за минимум 250 км !! И това на цена под 20 000 евро !! Май вече се знае най- продавания модел в Европа за догодина !!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 БМДТ

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Нещо не разбрах, Рено ще прехвърлят от Зои(което издържа 360 км.) на Дачия(която е по - малка) батерията, а Спринг ще има обхват от 250км. Та нали Зои е с два - пъти по - голяма батерия от Спринг?
  • 4 Баща ти

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    А един мармот завива шоколад в станиол…