Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 10:43 4 828 14

30 чисто нови свръхлуксозни коли са регистрирани у нас през годината

  • луксозни автомобили-
  • българия-
  • нови автомобили
30 чисто нови свръхлуксозни коли са регистрирани у нас през годината - 1

Справка в портала за регистрация на автомобили на КАТ показва, че през 2023 година в България са регистрирани 30 свръхлуксозни превозни средства, които са закупени от представителствата чисто нови. В това число не влизат автомобили с пробег, като техният дял е значително по-висок.

От статистиката за регистрацията на чисто нови свръхлуксозни коли се вижда, че предпочитанията на богатите българи са основно към марката Ferrari, от която са регистрирани една трета от всички нови суперкари през годината. Веднага след спортните италиански возила се нарежда луксозната марка Rolls Royce.

Третата позиция е за другата известна италианска марка за расови коли - Lamborghini, която, както знаете е собственост на Volkswagen. Петицата се допълва от марките Bentley и McLaren, които също отбелязват повече от една регистрация на чисто нови екземпляри, влезнали на територията на страната ни. Ето и точната бройка по марки.

Ferrrari - 10
Rolls Royce - 7
Lamborghini - 6
Bentley - 5
McLaren - 2


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    7 24 Отговор
    Имат пари хората угаждат си ! Браво! Но след малко ще се почне в коментарите мафия мутри това са народните пари … дрън дрън та пляс ! Той Бойко им взел всичко и сега тези от ПП ще ви довършат !

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Суха съчка

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Няма честно забогатяване винаги има ограбване не плащане на данъци наркотици и други далавери това за ябълки те не върви.
  • 4 Ошог

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Така е, ще почнат цитираните от теб коментари. И тъжното е че не са далеч от истината. Едни от най-богатите са собствениците на частни болници за които е обществена тайна как източват здравна каса, но пък играят тенис с Б.Б. Да споменем и "дървената мафия" свързана със Сокола, но пък после се чудим защо "източните Родопи се превръщат в пустиня", хмммм климата се променя. Спирам до тук, вие си знаете останалото.
  • 5 Болярче

    5 2 Отговор
    Те затова са измислени тези модели автомобили за да вземат парите на мафиотите.
  • 6 Българин

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Не си угаждат, а си задоволяват комплексарското его.И космически кораб да си купят, пак ще си бъдат същите снобари и комплексари.Имали пари, ами не им правя сметка на парите, но да ги бяха дали например за лечение на едно болно дете например или за лечение на болни хара и т.н.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Къде е НАП?

    8 2 Отговор
    Те знаят ли тая информация?Най-вероятно не или не искат да я знаят.
  • 9 6748

    6 2 Отговор
    И КОЙ ГИ Е КУПИЛ, КРАДЦИ КАТО БОЙЧЕТО/ 27МИЛЯРДА КРАДНАТИ ЗА 12ГОДИНКИ/!!!@@@
  • 10 Дуеш се бадева

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Оптимист":

    И на оня свят ще даваш газ и ше се наместваш върху кожата...на оня с рогата!
  • 11 ХАЙДЕ

    6 1 Отговор
    ако има държава да провери тия скромни хорица откъде имат такива пари за такива коли?????????
  • 12 Иван от Троян

    6 1 Отговор
    Опаа почва се хората на пипитата, и гърбавите ,ясно защо ги избраха ясно защо искат евраците за валута, искат да си цоцат точат пари и да си купуват тия избрани спортни коли А служителите на тези собственици да се управят и да се мъчат.Ако тия хора с колите даваха адекватни заплати на служителите си нямаше да си купят ферарита .Едните се ширят в лукс и се чудят къде да си харчат парите ,другите се чудят как да изкарат месеца и да си плащат данъците ,как се живе с 1000-1200 лв с 2 деца как да подържаш стандарт и да караш кола . После защо авто парка бил на над 20 г е как защо ,заради такива от статията.
    1-Данъка на такива коли да е 50% от колата,
    2-Данъците от фирмите на богатите да с а 50% от приходите им
    3-Глобата за превишена скорост , паркиране където си искат, тъмни стъкла 50% от месечния доход
    4-При катастрофа с загинал , дрогирани ,и т.н Отнемане на имущество в полза на общината, затвор 20г.
    5-Нагло държание с органите на реда обществено полагане на труд 500ч в мина .
    6-Дрифт ,отнемане на мпс-то за винаги.
  • 13 Ай честито

    1 0 Отговор
    Хората на промяната, на гърбавите.
  • 14 Армандо

    4 1 Отговор
    То в нашата държава си е като филма бързи и
    яростни всеки дава газ и назад не се обръща но със сигурност половината собсвеници са ги купили защото другата половина имат такива и се състезават негласно ми то един апартамент в центъра на София 100 квадрата е колкото едно Ферари но не това е въпроса колкото повече супер богати има толкова е по бедна държавата ами честито на собствениците и да не забравят да си платят данъците и да са щедри към работниците си на Коледа