Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 17:11 3 605 7

Дървеници „превзеха“ фабрика на Tesla

  • tesla-
  • дървеници-
  • проблем

Служителите се оплакват от насекомите

Дървеници „превзеха“ фабрика на Tesla - 1

Администрацията за безопасност и здраве при работа (OSHA) съобщава, че е получила десетки оплаквания от работници в Гигафабрика 2 на Tesla в Бъфало, Ню Йорк, за това че там има дървеници. Работниците в завода, който произвежда соларния покрив на Tesla, зарядните устройства и в който се извършва инженеринг на софтуера на Autopilot, наричат това зараза. Според тях епидемията е започнала в четвъртък, 9 ноември.

"Това ме кара да се чувствам така, сякаш се отнасят към хората като цяло като към нечовеци", казва пред WKBW анализатор на данни на Tesla, който е помолил да не бъде идентифициран. "Притеснявам се най-вече за това, че трябва да им се търси отговорност за липсата на бърза реакция", каза друг. Други са публикували снимки на мъртви дървеници и са заснели видео как насекомите се разхождат по краката им.

Всъщност OSHA заяви, че е получила десетки обаждания за предполагаемото заразяване с дървеници в завода на Tesla в Южен Бъфало. Въпреки това тя заяви, че опитите да се свърже с ръководството на обекта са били напразни.

"Всеки път, когато задавахме въпроси, ръководството казваше, че проучва въпроса, но след това никога не се свързваше с нас", заяви говорител на организацията пред новинарския канал.

За щастие, това изглежда е насърчило ръководството да предприеме действия. За съжаление служителите казват, че решението може да е било по-лошо от проблема.

"Можеше да се каже, че във въздуха се носеше мирис на химикали... Имаше различни столове, които бяха напръскани с остатъци по облегалките им", казва служител. "Беше бял, изглеждаше почти като филм по облегалките на столовете и якетата на някои хора, защото нямаше предварително предупреждение."

Служителите казват, че по-късно са били информирани, че използваният химикал е Steri-Fab, за който производителят твърди, че е безопасен за хората, щом изсъхне, което обикновено отнема около 15 минути. Въпреки това те се оплакват, че са претърпели странични ефекти от продукта.

"Очите на мен и на няколко колеги започнаха да парят, станаха много подути, а аз започнах да имам проблеми с дишането", казва един от служителите. Други казват, че са страдали от замаяност, подуване на гърлото, гадене и парене на очите. Те казват, че е трябвало да използват отпуските или болничните си, за да не работят при тези условия.

За тяхно съжаление, представител на OSHA заяви, че тя няма специфични стандарти за дървеници на работното място. Тя обаче проверява дали Tesla е спазвала правилния протокол за използваните химикали.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 3 Отговор
    Добре че затворих заведението в този завод
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    6 3 Отговор
    Като наемат зекове за бачкатори е така !
  • 3 омъскаряване

    14 2 Отговор
    Дървениците са харесали дървения дизайн на Сайбърфък и ще се изпотрепят да се качат на него, а докато чакат похапват от робите на "свети" Илон-Шегобиец!
  • 4 Ами

    10 0 Отговор
    купуваш Тесла и бонус : буби...
  • 5 Къпан пор

    7 0 Отговор
    Да си наемат мравояди.
  • 6 МЪСК

    0 0 Отговор
    Всички харесват TESLA. Дори дървениците
  • 7 Котарак

    0 0 Отговор
    Дано да я изядът целата!