Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 15:01 2 528 7

Последното Audi TT слезе от поточната линия

  • audi-
  • tt-
  • quattro

След 25 години на пазара

Последното Audi TT слезе от поточната линия - 1

Не можем да кажем, че тази новина е изненада, но ето, че и последното Audi TT слезе от поточната линия след малко над 25 години на пазара. Първоначално представено на автомобилното изложение във Франкфурт през 1995 г., първото поколение на модела започва да се продава три години по-късно като купе, а през 1999 г. се появява и роудстър. След 25 години производство и три поколения по-късно последният Tourist Trophy слезе от конвейера в завода на Audi в Дьор, Унгария.

От 18 февруари 1998 г. до 10 ноември 2023 г. "Четирите пръстена" сглобява общо 662 762 автомобила. Последният представител е TTS Coupe с 2,0-литров бензинов двигател с турбокомпресор и Quattro задвижване на всички колела, споделено със S3.

Тъжната снимка не е придружена от съобщение за пресата, а новината разбираме от социалните мрежи на германското подразделение на Audi. Последното TT е заобиколено от концепцията от 1995 г. и роудстъра от първото поколение.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путинист

    8 20 Отговор
    грозна кола, кой ги купува тия жаби .............

    Коментиран от #5

  • 2 Пилот на Ферари

    9 17 Отговор
    Хайде сега разбирачите хвалете тая каручка , която действително вози като каручка . С багажник за една торта и една шапка . Коята за движение из провинцията ее непригодна .
    И защо и е на тая градска кола , за млади кифли - двойно ?
  • 3 Браво Евалата най-накрая

    10 14 Отговор
    25г.мъки и дране за собствениците с тези WV таратайки
  • 4 Джапан бест

    6 12 Отговор
    Сега е наред и за последното ауди
  • 5 Гроздето кисело

    23 7 Отговор

    До коментар #1 от "Путинист":

    25 год непрекъснато прозиводство на един легендарен модел - жива класика, но неграмотен Ганя е произвел милиони коли и по ги разбира тия работи хахахах В багажника на спортен роудстър иска да побере поне едно прасе и туба шльокавица. За провинцията е непригодна защото Ганя много краде и няма пътища. То и в градовете няма
  • 6 1-4

    12 4 Отговор
    е един и съш пpoбит бeдняк, който с тpoлeнe едва докарва за рядка супа, камо ли за роудстър...
  • 7 Македонеца

    6 3 Отговор
    Красива,бутикова кола ! Дано продължат и занапред с нов модел от серията,пък Ганьо нека си плюе и философства пред панелката в това е ненадминат !