Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 18:24 1 464 5

Nissan ще произвежда електрическите Qashqai и Juke във Великобритания

  • nissan-
  • juke-
  • qashqai-
  • leaf

Очаква се това да бъде обявено в петък

Nissan ще произвежда електрическите Qashqai и Juke във Великобритания - 1

Nissan ще обяви в петък, че ще произвежда електрическите наследници на моделите Qashqai и Juke в завода си в Съндърланд, Англия или поне така твърдят запознати с плановете на японския производител източници, цитирани от Sky news.

Позовавайки се на източници от автомобилната индустрия, Sky News съобщи, че Nissan ще отдели стотици милиони лири за проекта. Макар че няма да бъдат включени авансови средства на данъкоплатците, британското правителство се очаква да предостави гаранции, се казва още в доклада.

Инвестицията на Nissan се очаква да бъде на стойност над 1 млрд. паунда), съобщава Financial Times, като се позовава на хора, запознати с плановете. Очаква се британският министър-председател Риши Сунак да посети фабриката в Съндърланд в петък за обявяването, което ще бъде направено от главния изпълнителен директор на Nissan Макото Учида.

Nissan произвежда в завода моделите Qashqai и Juke с двигатели с вътрешно горене, както и напълно електрическия автомобил Leaf. През септември компанията заяви, че всички нови модели, които пуска на пазара в Европа от този момент нататък, ще бъдат изцяло електрически и че планира до 2030 г. да продава в региона само електрически автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трябваше

    3 0 Отговор
    да ги произвеждат в България.
  • 2 Факт

    8 0 Отговор
    Бай бай фолцвагинн.Не може марка която няма адекватни модели да се бие в гърдите че е голяма
  • 3 ...

    3 5 Отговор
    заглавието е грешно - Рено ще произвежда, не Нисан. Истинските Нисан-и се правят в Япония под бранда Infiniti
  • 4 Брей...

    2 0 Отговор
    Англетата ше праят кашкавал и джуки...бравос!
  • 5 гост

    2 0 Отговор
    Renault вече разработват новите си коли с ДВГ съвместно с китайците от Волво, с Нисан остана само сътрудничеството им в електрическата сфера. Обаче като гледам как се представят на пазара Меган 5 и Ария, явно пак ще разчитат на оборота на Дачия, да покрива загуби :D