Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 13:00 2 525 4

Производителят на G-Klasse ще прави новите „фолксвагени“

  • vw-
  • volkswagen-
  • scout-
  • g-klasse-
  • magna steyr

Magna Steyr ще се грижи за подразделението Scout

Производителят на G-Klasse ще прави новите „фолксвагени“ - 1

Volkswagen се обръща към Magna Steyr, австрийски автомобилен производител за помощ при разработването на нови автомобили за своята американска марка Scout. Местният вестник Kleine Zeitung съобщава, че сделката е на стойност 450 млн. евро.

Германският автомобилен концерн обяви, че ще върне марката Scout през 2022 г., а по-късно потвърди изграждането на завод за 2 млрд. долара в Южна Каролина за производство на електромобили. Въпреки че подробностите бяха ограничени, компанията потвърди разработването на SUV и пикап.

Сега докладите сочат, че компанията се обръща за помощ към Magna Steyr в разработването на тези автомобили, като се фокусира върху създаването на автентични офроудъри, които да се конкурират с утвърдени модели като Ford Bronco и Jeep Wrangler.

Magna Steyr отговаря за производството на Mercedes G-Class, който въпреки по-високата си цена и луксозното си позициониране в сравнение с американските модели, споменати по-рано, си е създал силна репутация заради изключителните си офроуд възможности. Освен това компанията има богат опит с електрически превозни средства. Magna произвежда Jaguar I-Pace и Fisker Ocean.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    4 0 Отговор
    Германците Никога не са могли да правят пикапи Няма и да направят
  • 2 Земеделски мутраген

    4 1 Отговор
    Ей чшш алоу швабите, да не працакате визията, мижетурките с таратайките треба ни разпознават отдалеч
  • 3 До авторът

    3 4 Отговор
    Magna Steyr не е "австрийски автомобилен производител" , а канадски. Това е дъщерна фирма на Магна в Австрия.

    И не е автомобилен производител, а е произвидител на авточасти. А фирмата в Австрия, само сглобява най различни неща, автомобили, трактори, ремаркета.

    (Все едно да се каже че Вестеон е българска защото имат дъщерна фирма в бг.. Или че Кауфленд е български)

    Коментиран от #4

  • 4 Драйвър

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "До авторът":

    Компанията оригинално се казваше Steyr-Daimler-Puch и произвеждат автомобили и камиони от 1918г. , но към края на миналия век са започнали да се разпадат и 2001г. биват купени от канадската компания Magna international и от тогава компанията се казва Magna-Steyr.