Last news in Fakti

1 Декември, 2023 09:29 4 489 3

Новото Renault 5 в ретро стил: първи изображения

  • renault-
  • 5

Серийната версия ще дебютира на 26 февруари 2024 г. на автомобилното изложение в Женева

Новото Renault 5 в ретро стил: първи изображения - 1

Renault частично разсекрети електрическия автомобил 5, който се оказа с необичаен преден капак. Преди две години френската марка показа електрическия концепт Renault 5 Prototype, посветен на градската кола R5 от втората половина на миналия век.

Оттогава прототипът се готви да приеме производствена форма и това ще се случи съвсем скоро – премиерата ще се състои на автомобилното изложение в Женева през февруари 2024 г. Сега Renault публикува няколко тийзъра на сирийния електрически автомобил, проектиран, подобно на концепцията, в ретро стил.

Новото Renault 5 в ретро стил: първи изображения

Съдейки по изображенията, външният вид на серийния електрически хечбек Renault 5 E-Tech наистина не е далеч от прототипа, представен през 2021 г. Основният елемент на дизайна са фаровете. Детайли в центъра им трябва да приличат на зеница и да придават на „лицето“ на колата човешки израз.

Раздутите калници са намек към R5 Turbo , докато задните светлини действат като продължение на страничните панели на каросерията, намалявайки турбуленцията и подобрявайки цялостната аеродинамика.

Новото Renault 5 в ретро стил: първи изображения

Предният капак е с голям вграден панел с индикатор за зареждане на тяговата батерия под формата на огромно число 5, като в случая тя също служи като препратка към миналото. Оригиналното Renault 5 имаше въздухозаборник на това място, но новото принадлежи към друга епоха.

Между другото, наскоро Renault използва подобен "трик" върху прототипа на новото Twingo : на капака му беше поставен трисекционен индикатор. Електрическият Renault 5 E-Tech ще има традиционни дръжки на вратите (задните ще бъдат разположени на колоните на прозорците), къси надвеси и спойлер над задното стъкло.

Новото Renault 5 в ретро стил: първи изображения

От размерите е известна дължината - 3.92 метра. Автомобилът с пет врати ще бъде изграден върху платформата AmpR Small (преди CMF-B EV) и ще получи батерия с капацитет 52 киловатчаса, с която колата може да измине до 400 километра с едно зареждане по стандарта WLTP.

Сред характеристиките са задно мултилинк окачване и, за първи път за сериен автомобил, поддръжка на V2G технология, с помощта на която излишната енергия може да бъде изпратена обратно към главната електропреносна мрежа. Според непотвърдени данни, заместникът на остарялото Zoe ще струва 25 хиляди евро.

Новото Renault 5 в ретро стил: първи изображения


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ретро стил

    5 3 Отговор
    Значи, няма да го пуснат в центъра на София.
  • 2 ЧАКАЙ ЧААКАЙ МАЛКО☝

    10 0 Отговор
    И СЕГА ТИЯ КАРТИНКИ
    ТРЯБВА ДА СИ ГИ ИЗРЕЖЕМ
    И ДА СИ НАРЕДИМ КАТО ПЪЗЕЛ....
    ЗА ДА ВИДИМ НОВОТО..РЕНАУЛТ....🤔
  • 3 Чекмедже бабаит

    3 2 Отговор
    ретро стил разбирам да има манивел с който да пали безотказно в много ниски температури