Last news in Fakti

14 Декември, 2023 13:23 1 177 0

Range Rover загатна за първия си електромобил

  • range rover-
  • range rover electric-
  • defender

Компанията обещава върхови офроуд възможности и сравнимо с V8 представяне

Range Rover загатна за първия си електромобил - 1

Ако желаете да си купите електрически всъдеход, Range Rover има предложение за вас с новия си модел – Range Rover Electric, който според автомобилния производител ще бъде "най-тихият и най-изтънченият Range Rover, създаван някога".

Land Rover започна разработката на новия модел във виртуалния свят и оттогава започна тестването на множество физически прототипи по целия свят - от студа на Швеция до жегата в Дубай. Марката стриктно изпитва и оценява здравината на електрическата задвижваща система, батерията и здравостта на шасито, като същевременно провежда и тестове на динамиката на автомобила за термично намаляване на напрежението.

Range Rover Electric ще предоставя характеристики, сравними с тези на флагманския Range Rover V8, като същевременно ще разполага със спортни технологии за теглене и проходимост, за да "надмине всеки друг луксозен електрически SUV", казва производителят на автомобили. Тези, които са поставили името си в списъка на чакащите, ще бъдат сред първите, които ще имат възможност да направят предварителна поръчка.

В основата на Range Rover Electric ще бъде гъвкавата модулна архитектура на Jaguar Land Rover. Той ще бъде проектиран, конструиран и произвеждан в Обединеното кралство заедно с настоящите хибридни и plug-in хибридни модели. Освен това батериите и електрическите задвижващи агрегати ще се произвеждат и сглобяват в Центъра за производство на електрически задвижващи агрегати на марката в Уулвърхемптън. Range Rover Electric също така ще има 800-волтова електрическа архитектура, позволяваща бързо зареждане, ще може да преминава през вода с дълбочина до 850 мм и ще поддържа актуализации на софтуера по въздуха.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА