Last news in Fakti

30 Януари, 2024 11:36 2 000 3

Audi Q7 получи втория си фейслифт с нова технология

  • audi-
  • q7-
  • sq7

Продажбите започват през тази година

Audi Q7 получи втория си фейслифт с нова технология - 1

След множество месеци на снимки и клипове на маскирани прототипи, Audi официално представи обновеното Q7. Новият модел, чиито доставки ще започнат по-късно това тримесечие, представлява по-скоро съществен фейслифт, отколкото изцяло нов модел. Настоящият Q7, представен през 2015 г., получава освежена предна част с нова итерация на Singleframe решетката на Audi. Решетката запазва значителния си размер, като се отличава с дебела рамка с осмоъгълна шарка. Преработените ъглови вентилационни отвори с вертикална ориентация украсяват долната част на предната броня, а като опция се предлагат HD Matrix светлини с лазерна светлина и възможности за персонализиране.

Забележително допълнение към Q7 е включването на светлини, оборудвани с лазерни диоди, което е първо за модела. Активирайки се с дългите светлини при скорост над 70 км/ч, тези светлини, работещи с 24 светодиода, значително увеличават обхвата на дългите светлини. Q7 придобива опционални функции за персонализиране на дневните светлини, предлагайки на водачите избор от четири светлинни подписа - функция, която се разпростира и върху обновените задни LED светлини.

Базовият модел на Q7 вече разполага със стандартни контрастни шевове, 19-цолови джанти, пакет "гланц" с алуминиеви релси на покрива и камера за обратно виждане с асистент за паркиране плюс. Докато интериорът остава до голяма степен непроменен, има три нови екстериорни цвята - Ascari Blue, Sakhir Gold и Chili Red - и нови опции за колела с размер от 20 до 22 цола.

По отношение на технологиите актуализираното Q7 за първи път въвежда приложения от трети страни, което позволява директна интеграция на услуги като Spotify в информационно-развлекателната система на автомобила. Новите функции за подпомагане на водача включват различни предупредителни графики за виртуалния кокпит, като например предупреждения за смяна на лентата и предупреждения за разстояние.

Опциите за задвижване продължават с познатото, като се предлагат 3,0-литров дизелов двигател в две конфигурации (228 или 282 к.с.), бензинов V6 с 335 к.с., както и ориентираната към мощността модификация SQ7, оборудвана с 4,0-литров V8 с двойно турбопълнене с 500 к.с. Наточеният модел SQ7 може да се похвали с отличителни характеристики като допълнителни черни елементи, овални накрайници на изпускателната система, преден спойлер на бронята и възможност за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо Сериозния

    2 0 Отговор
    Ми то като старото! Даже решетката е по-добре на модела от 2020г. Хаймани
  • 2 Край

    0 1 Отговор
    След 10 г. С тоя дизелов камион няма да ви пуснат да влезете в никой европейски град.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.