Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 10:22 1 569 4

Врата от стара Mazda може да се продаде за 200 хиляди долара

  • mazda-
  • protege-
  • врата

Колата е част от арт инсталация

Врата от стара Mazda може да се продаде за 200 хиляди долара - 1

Вратите за коли втора употреба, особено такива, които са останали поне няколко години в серийно производство, не са скъпи. Тук обаче, виждаме врата от стара Mazda, която може да се продаде за сумата от 200 хиляди долара. Причината е известният уличен художник Банкси, който е изрисувал вратата с изображение на фигура, гледаща към небето, наред с други интригуващи елементи.

Изненадващо, сега вратата има потенциална стойност, надвишаваща тази на целия автомобил, на който е принадлежала. Julien's Auctions оценява вратата на стойност между 100 000 и 200 000 долара, като крайната цена ще бъде обявена след приключване на наддаването на 15 февруари. Това уникално произведение заема централно място на събитието за улично изкуство на Julien's в Бевърли Хилс, като в момента тече активно онлайн наддаване. Наддаването започва от значителната сума от 25 000 долара, която далеч надхвърля първоначалната цена на вратата на Protege.

Публикация, споделена от Banksy (@banksy)

Вратата служи само като фрагмент от оригиналния шедьовър на Банкси, наречен "Crazy Horse". Цялата Mazda и част от камион са превърнати в завладяваща военна сцена. Автомобилът изобразява лица, вперили поглед нагоре към камиона, където зловещо се приближават коне, украсени с очила за нощно виждане. Сцената, както е описана в детайлите на търга, включва телефонен номер, който при набиране възпроизвеждаше аудиоклипове от въздушен удар в Ирак през 2007 г. Вдъхновението за тази прочувствена творба е породено от хеликоптер "Апачи" със загадъчното кодово име Crazy Horse 18.

Търсенето на информация относно съдбата на останалите произведения на изкуството не дава официални отговори. Специален блог, посветен на Банкси, твърди, че автомобилът и камионът мистериозно са изчезнали само няколко дни след дебюта им през октомври 2013 г. Твърди се, че и двете превозни средства, които вече нямат врати откъм шофьорската страна, са били натоварени на камион и отпътували в неизвестното.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е ми,така ще е,

    12 1 Отговор
    вместо да пишем за протестите в Европа/защото ни е забранено/,ще пшем лупости за стари врати на мазди!Срам и резил за българската журналистика,ум ре безславно!

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Плюс Минус

    2 1 Отговор
    Ама може и да не се продаде
  • 4 От Германия

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Е ми,така ще е,":

    Тази седмица земеделците пак протестират, затварят основни мостове и подстъпи към пътища от 7.00 сутринта. Легално и предварително съгласувано. А при вас нищо не казват.