Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 13:13 2 417 8

Продават рядко Porsche с интересна история в Nissan

  • porsche-
  • 959-
  • nissan

Колата е била използвана за развойни цели

Продават рядко Porsche с интересна история в Nissan - 1

Porsche 959 има емблематичен статут в света на автомобилите, почитан заради новаторската си технология, изключителните си характеристики и вечния си дизайн. Сред различните произведени итерации шаси номер 022 се отличава не само с присъщите си качества, но и с интригуващата си история и щателната реставрация от Canepa.

Първоначално произведен като част от ограничената серия 959 Komfort, този конкретен екземпляр попада в ръцете на Nissan Motor Company, поставяйки началото на едно необикновено пътешествие. Закупен от Nissan за целите на научноизследователската и развойната дейност, автомобилът е подложен на задълбочено разглобяване и анализ, като особено внимание е отделено на усъвършенстваната му система за задвижване на всички колела. Прозренията, придобити при изучаването на 959, по-късно оказват влияние върху разработването на легендарния Skyline GT-R от поколение R32 на Nissan, допринасяйки за неговите прочути характеристики и управление.

След престоя си в Nissan, това 959 започва нова глава, когато е придобит от един от инженерите на компанията. В крайна сметка, изнесен в САЩ, той привлича вниманието на Canepa, известни с опита си в реставрирането и подобряването на редки и екзотични автомобили. В продължение на четири години и повече от 4000 часа старание, Canepa започва цялостен проект за реставрация и подобряване, вдъхвайки нов живот на тази автомобилна икона.

Всеки аспект на автомобила е получил щателно внимание - от външното покритие до механичните му компоненти. Оригиналната сребриста боя е заменена с нюанс на дъбово зелено, което повишава визуалната привлекателност на автомобила, като същевременно запазва почитта към неговото наследство. Освен това, 2,8-литровият шестцилиндров двигател с два турбокомпресора е основно ремонтиран, като са приложени множество подобрения, които довеждат до изумителната мощност от над 800 конски сили.

Canepa обръща внимание на всеки аспект от представянето на автомобила, като модернизира окачването с нови амортисьори Penske и титаниеви пружини, подобрени спирачките за по-добра спирачна сила и монтира поръчкови 18-цолови джанти, които допълват подобрените възможности на автомобила. Резултатът е една машина, способна да ускори от 0 до 100 км/ч за едва 2,5 секунди и да достигне максимална скорост над 230 мили/ч. Очакванията са колата да се продаде за сумата между 3,25 и 3,75 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мексо

    11 7 Отговор
    Ето това е перфектния автомобил.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ферари

    6 11 Отговор
    Троше,Никога!

    Коментиран от #5

  • 4 Аз бре

    3 0 Отговор
    Без АГУ,няма да я взема...тука в Ямбол и Сливен не ги карат много,сигурно са трошки някакви...
  • 5 Будител

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ферари":

    Много си прав....99% китайски части и много дефектират...направо са ТРОШЕ...

    Коментиран от #7

  • 6 Будител

    1 3 Отговор
    ....имам 7 год. Камаро....върви с 315-320 км. в час и никакви ремонти не съм му правил...
  • 7 Събудител

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Будител":

    И кое в 959 е китайско….???
  • 8 нещо реално

    0 1 Отговор
    "Подобрението" с мощността е малко спорно. Когато му навъртят 150 000км и отворят двигателя да проверят, тогава може да кажат дали е подобрение, всикчо друго си е в +, но тези коли искат кадърно задволанно устройство. Примерът е Ф40, която е по-бърза от Ф50 и доста други съперници от много по-ново поколение.